Blogini

Ennustuksia ja drinkkejä - elämää vaalien jälkeen

-          Hei baarimestari! Tulin katsomaan onko Penan baarissa vaalienjälkeistä elämää. Sinusta ei nyt tullut uutta valtuutettua.

-          Joo, ei tullut, varavaltuutetuksi jäin. Mutta ei se minua sureta, ja vaimoa vielä vähemmän, kuten tiedät. Eikä se minulle yllätyksenä tullut, kun jäi tuo oma vaalityökin aika vaatimattomaksi. Olin mm. työmatkalla koko vaalia edeltävän viikon ja niin jäi kapakkakierrokset ja karaokeillat ym. tärkeät vaalitilaisuudet käymättä. Niillä olisi voinut poimia puutuvat äänet Cool
Ei ole siis suru puserossa vaan olen iloinen, että oma porukka pärjäsi näin hyvin. Ajatteles, yli 20 % kotkalaisista äänesti vasenta laitaa. Kaksi lisäpaikkaa ei ole pikku juttu tällaisessa tilanteessa.

-          Pelkäsitkö persujen vielä suurempaa vaalivoittoa?

-          No, kyllähän ne yleiset prognoosit olivat aika kovat. Ja hyvinhän persut täällä Kotkassa pärjäsivätkin, 15,7 % on selvästi koko maata suurempi osuus. Mutta valtakunnallisesti se iso jytky  nyt  jäi tulematta. Eduskuntavaaleihin verrattuna taisi persuille tulla koko maassa neljännesmiljoona ääntä vähemmän. Ei kuulunut Soinin Timppa oikein sunnuntai-illan TV-lähetyksissä hymypoikiin.

-          Eipä niin.  Onneksi teillä oli tuo Tiusasen Pena, sehän se nyt esti persujen vielä suuremman voiton täällä Kotkassa. Ilman häntä vasemmisto olisi ollut kovin pieni porukka.

-          Totta, totta. Onhan tuo 2575 julmetun suuri äänimäärä tämän kokoisessa kaupungissa ja peräti
 52 % koko vasemmistoliiton äänistä. Toisaalta kyllä vasemmistoliitto kävi täällä koko porukan voimin hyvän vaalikampanjan. No, antoivathan niin demarit kuin kokoomuskin hyvän vaalivaltin meille hyväksyessään tuon terveyskeskuksien keskittämisen juuri ennen vaaleja. Kun nyt molemmat jättivät huomioimatta kansalaismielipiteen valtuustossa, niin takkiinhan tuli heille molemmille.  Demareille toki enemmän, mutta siinä painoi eniten tuo kaupunginjohdon töppäily. Olen muuten melko varma, että missään muussa kaupungissa ei joka viides äänestäjä piirtänyt vasemmistoliiton numeroita.

-          Pitäisiköhän ottaa jotain tuon teidän suuren vaalivoittonne kunniaksi?

-          Niin, et kai sinä tänne raahautunut vettä juomaan. Voitaisiinhan sitä aloittaa vaikka ottamalla ranskalaista kuohuviiniä, kun tuo oikea samppanja on mielestäni turhaa elitismiä. Ei minun tuohinen suu ole koskaan oikein osannut arvostaa tuota useampien kymmenien eurojen hintaeroa hyvän, kuivan kuohuviinin ja samppanjan välillä. Ei rahapussikaan. Tämä Opera Brut on mielestäni oikein hyvä vaihtoehto tähän juhlaan. Odotas kun aukaisen sen.

-          Luotan makuusi, olethan lähes alan ammattilainen. Näkeehän sen tuosta avaamisestakin, ettet ole eka kertaa pappia kyydissä.

-          Kas tässä, oikein samppanjamaljasta. Kippis vasemmistolle!

-          Kippis! Mitäs arvelet, että nyt tapahtuu Kotkan kunnallispolitiikassa.

-          Mielestäni ei tarvitse olla kovin hyvä ennustajaeukko, kun näkee lasipallosta, että vanha aseveliakseli, siis demarit ja kokoomus löytävät jälleen toisensa. Aika selvästihän nykyisin suurimman puolueen kokoomuksen kunnallisjärjestön puheenjohtaja Elomaa on kosinnastaan ilmoittanut. Halu vallankahvaan on selvä aiemman paitsion jälkeen. Eikä demareillakaan tämän suuren, omista mokista johtuneen häviön jälkeen oikein muuta mahdollisuutta kuin suostua kosintaan. He kun eivät näytä voivan edes näiden vaalien jälkeen tunnustaa typeryyttään sen enempää ns. hyvinvointipuiston perustamispäätöksen kuin kouluverkoston alasajon suhteen. Veikkaan että demarit yrittävät kuitenkin kytkeä Henry Lindelöfin jatkon ns. valtuuston vakautussopimukseen.  Siihen taas kokoomus suostunee.

-          Mutta eihän aseveliakseli pelkästään riitä, heidän yhteinen paikkalukunsa 25 on vain  vajaa puolet.

-          No, ruotsalaisten Birgitta Olsson on sama kuin svenska talande kokoomus. Ja kristillisten houkuttaminen ei liene vaikeaa, kun puolueen ja valtuuston nestori,  Esko Ahlmgren on sekä kouluverkostoleikkausten että hyvinvointipuiston kannattaja. Silloinhan voimasuhteet olisivat jo 28-23 vaikka Kepu ja vihreät jäisivätkin ulos sopimuksesta. Vihreidenkin linjaukset ovat tosin todenpaikan tullen horjuneet, joten kuka tietää minne virta vie, kun uusiakin valtuutettuja  tuli puolet.

-          Olet siis sitä mieltä, että vaalivoittajat, vasemmistoliitto ja persut jäävät kuin nalli kalliolle valtuuston politiikan linjauksissa eikä mikään muutu näiden vaalien suhteen keskeisiksi vaaliteemoiksi muodostuneissa asioissa.

-          Näin uskon. Vaikka vasemmiston ja persujen asema voiton myötä lautakunnissa paranee ja Tiusasen asema valtuuston varapuheenjohtajana lienee selvä, aseveliakseli tulee jyräämään kaupunkilaisten selvästi osoittaman tahdon mm. terveyskeskusasiassa. Näin käynee vaikka terveyskeskuskansanliikkeen voimahahmo, Tiusasen Pena oli ääniharava lähes jokaisella äänestysalueella. Vasemmiston ja persujen yhteinen äänimäärä ei riitä, vaikka sitten vihreätkin tulisivat mukaan, edes Henryn syrjäyttämiseen. Häviäjät siis määräävät suunnan.

-          Olet aika pessimisti!

-          Mielestäni ainut toivo muutokseen olisi siinä, että demarit tajuaisivat kaupunkilaisten äänestäneen muutoksen puolesta ja lähtisivät arvioimaan uudestaan mm. terveyskeskusasiaa.  Demareiden, vasemmiston, persujen ja vihreiden yhteinen paikkaluku on sentään 34, eli nämä puolueet muodostavat selkeän enemmistön.

-          Uskot siis persujen pysyvän vaalilupauksissaan. Eikös se Eerolan Juho kosiskellut ennen vaaleja kokoomusta yhteiseen rintamaan.

-          No,  luulisin, että se oli Juhon yritys saada näkyvyyttä persuille tuossa Linden vastaisessa rintamassa, kun kokkarit käyttivät sitä vaaliteemanaan. En oikein jaksa vielä uskoa, että persut, jotka toitottivat vasemmiston ohella muutosta, lipeäisivät näin äkkiä vaalilupauksistaan.  Vaikka onhan heillä joukoissaan monenmoista säheltäjää aina julkirasisteista alkaen, kuten tuo Amon Rautiainen, joka varmaan meni skinheadien äänillä valtuustoon. Toivottavasti yhteinen muutoksen rintama syntyy. Sillä saisi pysäytettyä oikeiston ajaman tavallisten kaupunkilaisten vastaisen politiikan. En vain jaksa uskoa kotkalaisten demareiden viisastuneen. Toivon toki olevani väärässä, mutta…

-          Eiköhän oteta jotain, joka vie hieman ajatuksia positiivisempaan suuntaan.

-          Kävisiköhän tähän Take Five, jos vaikka Kepu tulisi mukaan tuohon oikeiston vastaiseen rintamaan. Take Five on kevyesti hapan drinkki, joka yleensä otetaan juhlien aloitusjuomaksi, mutta sopii kyllä muussakin yhteydessä, kuten tässä.  Sinähän et mistään makeasta perusta.

-          En tosiaankaan. Kai siinä viinaakin on?

-          Joo, tämäkin on ginipohjainen, kuten useat hyvät drinkit. Lisukkeena hieman sitruuna- ja appelsiinimehua sekä myös ripaus siirappia. Ja jääkylmänä totta kai.

-          Kyllä sinulta noita juomia löytyy aina tilanteen mukaan. Ai, tuleeko tämäkin samppanjamaljaan?

-          Joo, ja leikkaan vielä tähän lasin reunaan limetin viipaleen koristeeksi. Oleppa hyvä ja take Take  Five!

-          Kippis! Eletään toivossa, että muutos on vielä mahdollinen. Ainakin tämä drinkki maistuu!

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

13.01 | 16:59

Penan mobiili baari on jo kansainvälisesti arvostettu brändi, kuten huomattu mm. Pietarissa

...
12.01 | 23:26

Jo on Penalla komea baari. Olisi hauska joskus vierailla. Taksi kulkee halvalla eestaas. Voitaisiin suunnitella ensi kesän reissua. Esityksiä on jo tullut.
Eetu

...
20.10 | 21:49

No jopas oli hieno yllätys - ja ihan naapurissa!

...
12.05 | 16:53

Tervehdys Penan Baariin! tullaan kylään! T. kari

...
Tykkäät tästä sivusta