Blogini

Pulinaa kuntavaaleista - mukana kantavierre

-          Moi baarimikko! Onpa siitä taas aikaa. Olen mie täss´ jo pitkään ihmetellyt, milloin mie pääsen taas Penan baariin. Tulin nyt, kun oli baarin ovess´  OPEN. Purjehduskauden aikana ei miestä ole juuri Saksalassa näkynyt.

-          Eipä niin. Baari on ollut suurimmaksi osaksi liikkeessä, veneessä nimittäin. Oma purjehduskauteni päättyi kuitenkin vähän liian aikaisin. Mastorikko yhdessä regatassa ja oli paras ottaa Haukka ylös. Eihän sitä nyt kehtaa mastottomalla paatilla liikkua.

-          No, et sie ainakaan. Mutta näytät ennättäneen tehdä myös jotain  radikaalia. Olet asettunut kuntavaalien ehdokkaaksi!
-          No, ennen kuin siihen mennään, eiköhän korkata oluet. Kävisikö keltainen Kukko, mielestäni Suomen paras pilsnerityyppinen ohrajuoma. Kaiken lisäksi Litdlissä tarjouksessa.

-          Täysmallasolut toki sopii! Niin, tuo siun ehokkuutes´ vasemmistoliitossa tuli miul´ kyllä yllärinä. Kyllähän mie siun vasemmistolaisuuden tiesin, mutta että ihan kunnallispolitiikkaan mukaan!

-          Ei se minulla alun perin ollut edes ajatuksissa. Kaimapoika Tiusanen onnistui kuitenkin minut puhumaan mukaan, sitoutumattomana toki, mutta kuitenkin.
Kyllä siinä päätöksessä painoi tietysti myös kotikaupungin tapahtumat. Sen verran on ottanut päähän tuo kaupungin johtoporukan säheltäminen samoin kuin terveys- ym. palveluiden alasajosuunnitelmat. Alkoi tuntua siltä, että sitä voisi itsekin tehdä jotain asioiden korjaamiseksi.

-          En ihmettele, onhan siulla ollut aina jonkin sortin kritiikki päällä kotkalaiseen kunnallispolitiikkaan.

-          Mutta eihän tässä vielä sen kummempia olla kuin vain ehdokas muitten joukossa. Jos jokusen äänen pystyy porukalle ja sen tavoitteille keräämään, niin sekin riittää. Vaimoni ainakin ilahtuisi, jos en mene läpi. Olen kuulemma nykyisinkin liian paljon iltaisin pois kotoa: hän ei siis äänestä minua.

-          No miun äänen sie ainakin saat, vaikka jos siusta kaupungin senaattori tulis´, niin baari olis´ tietysti vielä harvemmin auki.

-          No, ei se paljon Penan baarin aukioloon vaikuttaisi. Eihän baarimikko voi hommiaan jättää ja eihän se valtuusto kokoontune kuin kerran kuussa. Suurempaan poliittiseen toimintaan en aio sitoutua. Eipä olisi juuri aikaakaan, sillä kyllähän noissa pursiseuran asioissa riittää tarpeeksi hommia. Ensi vuosi on kaikenlisäksi seuran juhlavuosi, tulee peräti 125 vuotta seuran perustamisesta. Se vaatii kuitenkin tavallista enemmän panoksia koko hallitukselta. Niin onhan minulla vielä työnikin ELY-keskusessa. Kas,  kun vaimo ei anna vielä minun jäädä eläkkeelle.

-          Sen ymmärrän, että hommia riittää ja lupauduithan sie taas kahdeksi vuodeksi hoitamaan kommodorin pestiä. Eikös siulla ole jo menossa seitsemäs´ vuosi niiss´ hommis.

-          No, joo.  Mutta todella viimeinen kaksivuotiskausi on nyt meneillään. Eiköhän 8 peräkkäistä vuotta tuossa pestissä riitä yhdelle miehelle. Ei ainakaan kukaan pääse sanomaan, että olisin jättänyt homman kesken.

-          Ei todellakaan. Mutta millaisil´ tavoitteil´ sie pyrit senaattoriks´. Varmaankin ympäristöasiat on pinnalla, kun sen alan ammattilainen olet.

-          Kyllä, kyllä. Kestävän kehityksen linjaukset pitäisi aina olla kunnallisenkin päätöksenteon pohjana. Jonkinlainen horisontissa siintävä johtotähti, jota kohti pyritään. Siinä riittää tekemistä myös meidän kaupungissa.

Toisaalta ei ole ihme, että tuo terveyskeskusten alasajon torjuminen on yksi keskeinen teema niin minulle kuin koko vasemmistoliitolle. Täysin käsittämätön idea keskittää terveys- ja sosiaalipalvelut yhteen paikkaan, keskussairaalan kallioille, keskelle ei mitään muuta. Ja nimittää vielä koko mieletön hanke hyvinvointipuistoksi. Mitähän hyvinvointia siinä puistossa vaeltaminen tuottaa varsinkaan reuna-alueilta tuleville, omaa auto omistamattomille apua tarvitseville vanhuksille.  Eihän tuohon puistoon yhtään hyvinvoivaan ihmistä eksy ja sairauksien tai sosiaaliturvan vuoksi sinne tulemaan joutuvat eivät voi mitenkään yhdistää matkaa muihin palveluihin. Kauppoja ja apteekkeja ei sieltä löydy. Ei edes Otto-automattia.
-          Todella älyttömältähän tuo koko idea tuntuu apua tarvitsevien ihmisten kannalta. Mutta kai siulla on muitakin mottoi.

 -          Kun asuu haja-asutusalueella, kuten täällä Saksalassa, tuntuu, ettei näillä reuna-alueille ole juuri muita palveluita kuin katuvalot. Ja nekin nyt aiotaan pitää pimeinä  yön pimeimpinä tunteina ensi vuoden alusta alkaen. Aionpa siis pitää esillä meidän haja-asutusalueilla asuvien ihmisten tarpeita, ja jos tulen valituksi, myös ajaa asioita päätöksenteossa.  Maksammehan me samat verot kuin kaupunkikeskustoissakin asuvat.

 -          Joo, ei ne äyrit laske tai nouse etäisyyksien ja palveluiden mukaan.

 -          Kyllä myös nuo kouluverkoston supistamissuunnitelmat ovat isku reuna-alueilla asuvia kohtaan. Lähikoulu on kuitenkin pienille koululaisille paras vaihtoehto ja kouluilla on muutenkin merkitys eläville kyläyhteisöille. Ts. vastustan suunnitelmissa olevien kouluverkoston leikkauksia. Sydämeni sykkii niin Tiutisen, Koivulan kuin Hurukselan asukkaiden ja koululaisten puolesta. 

Myös maahanmuuttajien asiat ovat mielessä. Heille pitäisi tarjota aidot mahdollisuudet itsenäiseen elämään mm. kunnollisen kotouttamisohjelman tuella. Nythän he törmäävät usein mm. suomalaisten työnantajien puolirasistiseen suhtautumiseen: jos et osaa suomea kunnolla, olet hölmö. Kokemuksia on omassakin perheessä muuttaessamme Saksasta Kotkaan parikymmentä vuotta sitten.

-          Niin vaimosi Marionhan on todellakin saksalainen. Noista palveluista puheen ollen, onhan täällä Saksalassa kuitenkin tämä Penan baari.

-          No, joo. Tämä on kuitenkin avoinna vain pienelle porukalle. Enhän voi juottaa koko kylän porukkaa, varsinkin kun täällä drinkit ovat ilmaiset. Ei riitä tuo tulopuoli kuin rajoitettuun tarjontaan.

-          Totta! Onneksi mie kuulun kantaporukkaan.  Olisko siulla mieles´ jokin tähän tilanteeseen sopiva drinkki.

-          Kunnallispolitiikan kantavierteeksi käy kyllä tämä olut parhaiten. Hyvä  pilsneri ei maistu  yhtään makealta, paremmminkin siinä on runsaan humalan tuoma hieman katkerahko tatsi kuten elämällä. Mutta sinä haluaisit todella jonkin drinkin?

-          Joo, olethan sie yleensä löytänyt aina teemaan sopivan.

-          Jos nyt jokin drinkki pitäisi tähän sompailla, niin se voisi olla esimerkiksi astronautti, koska onhan tämä minun hyppyni kunnallispolitiikkaan vähän kuin hyppy tuntemattomaan, kuten aikoinaan ensimmäisillä avaruudessa kävijöillä.  Sekoitellaan siis shakerissä jäämurskan kera  valkoista rommia ja vodkaa sekä tuoretta sitruunamehua lisättynä ripauksella passionmehua. Oikeastaan reseptinimikkeestä huolimatta tämä drinkin pitäisi olla nimeltään kosmonautti. Varsinkin kun laitan tähän tätä hyvää venäläistä vodkaa, joka hakkaa mennen tullen amerikkalaiset ja suomalaiset vodkat. Ei muuta kuin kippis ja kohti tuntematonta!

-          Kippis! Jessus kun on hyvää! Onkohan kunnallispolitiikka näin maittava juttu.

-          Tuskinpa. Mutta voihin sitä tällä ainakin lievittää!

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

13.01 | 16:59

Penan mobiili baari on jo kansainvälisesti arvostettu brändi, kuten huomattu mm. Pietarissa

...
12.01 | 23:26

Jo on Penalla komea baari. Olisi hauska joskus vierailla. Taksi kulkee halvalla eestaas. Voitaisiin suunnitella ensi kesän reissua. Esityksiä on jo tullut.
Eetu

...
20.10 | 21:49

No jopas oli hieno yllätys - ja ihan naapurissa!

...
12.05 | 16:53

Tervehdys Penan Baariin! tullaan kylään! T. kari

...
Tykkäät tästä sivusta