Blogini

Uusia tuulia päin

-          Tervehdys senaattori!

-          Morjens, kiva kun näkee sua taas täällä Saksalassa.

-          No, joo. Pitihä miun lähtee kattoon, miten uus kaupunginvaltuutettu voi. Menit tällä kertaa läpi, vaikka vassarit kompuroi ja menetti paikkoja.

-          Niin kävi. Hieman sekavathan ne olivat tunnelmani, kun vaalitulos sunnuntaina selkeni. Kolmen paikan menetys tottakai surettaa vaikken puolueeseen kuulukkaan.  Toisaalta taas omalta osalta äänestäjäkunnan luottamus lisääntyi ja se on toki ilonaihe ja mahdollisti myös valintani, vaikka oma porukka pieneni kymmenestä seitsemään.

-          Niin, siä sait siis yli 20 ääntä enemmän kuin edellisis vaaleis. Mistäs moinen?

-          No, enpä tuota tiedä itsekkään,  vaikka tottakai tein vaalityötä turuilla ja toreilla sekä karaokebaareissa, mutta mihinkään  varsinaiseen mainoskampanjaa ei minulla eläkeläisenä ollut varaa. Lupasin toki toimia muutoksen puolesta suhteessa kuluneen kauden leikkauspolitiikan myllerrykseen, jossa mm. leikattiin kyläkoulut ja muutenkin vaikeutettiin kunnollisen koulutuksen toteutumista. Toisin sanoen leikattiin tulevaisuudesta.
Joka tapauksessa 72 äänestäjää luotti siihen, että pystyn ajamaan vaaliteemoissa manittuja tavoitteita uudessa valtuustossa. Ja täytyy sanoa, että tällä kertaa jokainen ääni oli tarpeen ja jokainen äänestäjäni ratkaisevassa roolissa, sillä valintani tapahtui vain yhden äänen erolla seuraavaan. Itseasiassa jännitin tilannetta aina vaalien vahvistamiseen saakka.

-          Oho, sepä oli hilkulla. Minäkin voin siis sanoa, että juuri minun ääneni sinulle ratkaisi.

-          Joo, niin kuin tietysti jokainen muukin äänestäjäni Cool
Arvoa annan myös sille, että oma poikani Samu äänesti minua ja teki myös vaalityötä omissa ympyröissään. Vaikkei varmaankaan vanhan ukon kauppaaminen nuorten aikuisten parissa ole niitä helpoimpia juttuja. Mutta ilmeisesti muutamia ääniä tuli sitäkin kautta.

-          No, se ei ole todellakaan tavallista, että lapset äänestävät isäänsä. Teillä taitaa olla aika hyvät välit.

-          Joo, vaikka tottakai myös kiistellään erilaisista asioista. Samun elämä näyttää nyt olevan mallillaan, kun on löytänyt vierelleen oikeenlaisen naisen ja perheenlisäystäkin on tulossa.

-          Siis sinusta on  tulossa vaari, eli olet todella tulossa vanhaksi.

-          Joo, kyllä se nyt siltä näyttää, että vanhuus tulee. Ja kaiken lisäksi tupla vaari, sillä myös Saksassa opiskeleva Pauliina on saamassa lapsen ja ihan jo tuossa kesäkuussa.

-          No jopas on uutisia kerrakseen. Näin monenlaiste iloiste uutisten kunniaks varmaankin senaattori keksii sekoitella sopivaa juotavaa. Eihän Penan baarist ole koskaan kuivin suin tarvinnu  lähtee.

-          Ei tietenkään. Tässä on minulla nyt edessä niin monia uusia asioita, valtuutetun tehtävät ja vaarin rooli, että sitä tuntee itsensä melkein löytyretkeilijäksi. Ajattelinkin sekoitella meille kaikkien aikojen löytöretkeilijän Columbuksen nimikkojuoman. Columbus on rommipohjainen longdrinkki, tummaa rommia Karibialta,  niin kuin varmaan arvaat. Sitten vähän aprikoosilikööriä sekä grenadinea ja  jääkutioita ja lopuksi lasi täytetään bitter lemonilla. Sekoitetaan kunnolla ja tästä vielä koristeeksi sitruunaviipale lasin reunaan. Valmista tuli. Ei muuta kuin uusi tuulia päin. Kippis!

-          Kippis! Miusta tuntuu, että siä oot ainakin Kotkan valtuuston paras baarimikko.

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

13.01 | 16:59

Penan mobiili baari on jo kansainvälisesti arvostettu brändi, kuten huomattu mm. Pietarissa

...
12.01 | 23:26

Jo on Penalla komea baari. Olisi hauska joskus vierailla. Taksi kulkee halvalla eestaas. Voitaisiin suunnitella ensi kesän reissua. Esityksiä on jo tullut.
Eetu

...
20.10 | 21:49

No jopas oli hieno yllätys - ja ihan naapurissa!

...
12.05 | 16:53

Tervehdys Penan Baariin! tullaan kylään! T. kari

...
Tykkäät tästä sivusta