Blogini

Sanni täytti ämpärin

-          Terve, näin juuri, kun tulit kotiin. Ajattelin pistäytyä. Sopiiko?

-          Tottakai, naapuri.  Onkos jotain mielessä juoman lisäksi. No, otetaan nyt oluet näin aluksi. Tässä olis Olvin IPA.

-          Kiitos! Oli mulla ihan asiaakin. Satuitko muuten kuuntelemaan tänään radio Suomea.

-          Joo, onhan se mulla kotona aika usein päällä ja autossakin kuuntelen ainakin uutiset ja ajankohtaislähetykset.  Tosin ns. vaihtoehtoista faktaa eli lööperiä sieltä tuli tänään tuutin täydellä, oli nimittäin kokoomuksen kuntavaalipäivä.

-          Joo! Siksihän minä ajattelinkin tulla juttelemaan, kun sinä jo tuossa aiemmin mainitsit kokoomuksen vaalikusetuksesta. Homma näyttää todella jatkuvan ihan radion välityksellä.

-          Eikä vain jatkuvan. Tänään sai äänestäjien kusetus  oikein kliimaksin, kun opetusministeri Sanni Gran-Laasonen pääsi ääneen iltapäivän ajantasassa. Vaikka tuntui jo  aamupäivän ajantasan osalta, että kusiämpäri on täynnä, niin kyllä se nyt iltapäivällä pursui sitten reilusti yli.

-          Joo, kyllä sillä tytöllä pokka tuntuu pitävän. Väitti, että nyt kun Sote toteutuu ja siirtyy pois kunnilta ja   koulutus- ja varhaiskasvatus tulevat kuntien tärkeimmiksi tehtäviksi, ne saavat kokoomukselta erikoisen huomion ja niihin satsataan.

-          Varsin erikoisen huomion tosiaan. Kun Sanni on opetusministerinä itse ensin ollut leikkaamassa koulutuksesta ja tutkimuksesta katastrofaalisesti, niin nyt sitten yrittää hehkuttaa kuntatasolla koulutuksen ja varhaiskasvatuksen puolesta niin kuin mitään ei olisi tapahtunut. Ja kuitenkin nuo valtion leikkaukset ovat vaikuttaneet myös kuntien kykyyn huolehtia opetuksesta, sen riittävyydestä  ja tasosta.
Tulee tosiaan mieleen tuo Pokka pitää sarjan Hyacinth, joka teeskentelee  olevansa  jotain hienostokansaa. Porsliinin kiillotuksista huolimatta siihen ei kukaan muu usko kuin hän itse. Kyllä tässä kokoomuksen kusetuksessa on ämpäri nyt niin täynnä, että ääänestäjätkin osaavat tehdä omat kohtopäätöksensä.

-          Joo, en minäkään usko, että kokoomuksen maine enää Sannin eikä muittenkaan kookoomuslaisten puheilla nousee kovin uskottavaksi näissä koulusasioissa.  Kokoomuksen vakioäänestäjät ovat tietysti poikkeus. Mutta luulisi tavallisen kotkalaisen ainakin tajuavan jujun.

-          Kokoomuksen leikkauslinja Kotkassakin tuntuu todella jatkuvan. Ainakin kokoomuksen kuntavaaliehdokkaat ovat kieltäytyneet allekirjoittamasta vetoomusta Karhulan lukion säilyttämiseksi. Eiköhän se ole selvä merkki kokoomuksen linjan koulutusmyönteisyydestä.

-          Kyllä tuo Karhulan lukion torppaus  pitää saattaa äänestäjien tietoon.

-           Joo, eiköhän se tässä nosteta Myäväenliikkeen toimesta yhdeksi todisteeksi muutoksen tarpeesta. En muuten enää jaksa seurata äänestäjien kusetusta TV:stä iltauutisten jälkeen. Onneksi tänään tulee Mestareiden ligaa ja sitä ennen Villin kortin etkot. Ne sopii paremmin Penan baariin.

-          Totta,  mutta  eikös me  voitas ottaa ennen futista jotain tämän keskustelun kunniaksi. Onhan Penan baarin teemana  Anytime is coctail time?

-          No, se on oikeastaan minun baaritoimintani oppi-isän, Peter Bohrmannin Mixbuch-kirjaan raapustama muistolause, ja  pitää tietysti paikkansa.  Päivähän ei ole ollut,  kuten juteltiin, kovin sweet,  joten jotain happamaan vivahtavaa voisi olla paikallaan, Mulla on tossa muutama limettikin, joten väännänpä meille pari Caipiroskaa. Onneksi on tuo jäätä murskaava sekotin kuuluu vakiovarusteisiin. Ja hyvää vodkaahan aina baarista löytyy. Simsalabim. Oleppa hyvä!

-          Kiitos ja kippis! Kohtahan sitä sitten nautitaankin futiksesta. Kyllä se aina politiikan voittaa.

-          Ainakin kokoomuspolitiikan. Kippis!

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

13.01 | 16:59

Penan mobiili baari on jo kansainvälisesti arvostettu brändi, kuten huomattu mm. Pietarissa

...
12.01 | 23:26

Jo on Penalla komea baari. Olisi hauska joskus vierailla. Taksi kulkee halvalla eestaas. Voitaisiin suunnitella ensi kesän reissua. Esityksiä on jo tullut.
Eetu

...
20.10 | 21:49

No jopas oli hieno yllätys - ja ihan naapurissa!

...
12.05 | 16:53

Tervehdys Penan Baariin! tullaan kylään! T. kari

...
Tykkäät tästä sivusta