Blogini

Vaalilupauksia ja -kusetuksia

-          Morjesta Pena, päätin tulla katsotaan miten vaalityösi edistyy.

-          Morjens! Eihän tässä ole vielä paljon muuta tehty kuin käyty näyttäytymässä turuilla ja toreilla. Totta kai  on hiemaan tuumailtu henkilökohtaista kampanjaakin.  Olen kuitenkin vähän sitä mieltä, ettei kovin varhain kannata nostaa isompaa älämölöä. Ihmisten muisti, varsinkin poliittinen, on varsin lyhyt. Ja eihän tässä olla vielä edes ehdokasnumeroita saatu, mitä voisi äänestäjille tarjoilla keskustelujen ohella.

-          No, kai sulla kuitenkin on joitakin teemoja, joihin aiot panostaa.

-          Tottahan toki. Luonto- ja ympäristöasiat ovat minun  vahvinta osaamistani, joten sieltä otetaan tärkeitä teemoja esille. Ja sitten koulutukseen liittyvä.  Koulutukseen satsaaminen on todella tärkeää lasten ja nuorten  tulevaisuuden kannalta.  Meneillään olevaa valtuustokautta leimasivat koulutusleikkaukset kyläkoulujen ja reuna-alueiden kirjastojen sulkemisineen.  Kotkan kurssia on siis ehdottomasti muutettava. Siis seis kaikkille koulutukseen liittyville leikkauksille, varhaiskasvatus mukaanluettuna.

-          Tietänet, että myös kokoomus on vassareiden ohella ottanut koulutusasiat ihan valtakunnalliseksi teemaksi.

-          Joo, se alkaa jo olla lähes tragiikoomista. Vaikka poliittinen muisti voi olla lyhyt, niin uskon, että ihmiset kuitenkin  muistavat niin kokoomuksen kuin kepunkin vaalilupaukset viime eduskuntavaaleissa. Ei leikata koulutusta kilpien kanssa esiintyivät julkisuudessa  niin Stubb kuin Sipiläkin. Ja mitä teki sitten vaalien jälkeinen SSS-hallitus: sen koulutusleikkaukset olivat historian masssiivisimmat.

-          Luulet siis, että sama homma jatkuu lupauksista huolimatta myös kunnallisella tasolla.

-          Aivan varmasti ainakin Kotkassa, jos kokoomus pysyy suurimpana puolueena. Heidän miehiinsähän kuuluu mm.  palvelujohtaja Haapanen, jonka punakynä on heilunut viime vuodet monien hyvinvointipalvelujen leikkauksissa. Paremmin ukon nimikkeenä voisi olla  palvelujen leikkausjohtaja. Kokoomuksen ”ansioihin” kuuluvat myös kyläkoulujen lopetukset ja lisää leikkauksia on tulossa, jos ei kurssia saada muutettua.  Kokoomuksen leikkauslistallahan on mm. Karhulan lukio.

-          Mitä, meinataanko Kotkassa pärjätä yhdellä lukiolla.

-          Joo, sellaista järjettömyyttä puuhattiin jo kuluneella vaalikaudella, mutta onneksi demaritkin tulivat ns. järkiinsä. Eihän se olisi tilojenkaan vuoksi ollut edes mahdollista normaalein kuvioin,  vaan olisi pitänyt siirtyä osittain kahden vuoron koulunkäyntiin.

-          No, luulisihan tuo järjettömyyden  tajuavan jokainen.

-          Mutta kokoomuksen ohjelmassa se on varmasti edelleen. Olihan heidän vaalilupauksissaan veroäyrin laskeminen  ja siihenhän ei päästä ilman leikkauksia. Leikkaussuunnitelmissa on myös varhaiskasvatuksen ryhmäkokojen suurentaminen,  kouluavustajien määrän pienentäminen  ym. lasten ja nuorten tulevaisuuten vaikuttavia kuvioita.

-          Eli täällä Kotkassakin on  siis kokoomuksella vaalilupauksia , jotka aiotaan syödä tulevalla kaudella.

-          Näin on, ja kyllä minä puhuisin kokoomuksen osalta  vaalilupauksien sijaan vaalikusetuksista, joilla kustaan äänestäjää silmään.

-          No sinulla ainakin on selkeät linjat:  seis kaikki koulutukseen ja varhaiskasvatukseen kohdistuvat leikkaukset.

-          Selvä se. Se on meidän vassareiden keskeisimpiä vaalitavoitteita. Teemme kaikki työtä tavoitteenamme  maailman parhaat koulut ja varhaiskasvatus kaikille. Kotkassakin se on mahdollista. Ja uskon myös,  että ainakin vihreät ovat samassa rintamassa. Myös demareittenkin osalta olen toiveikas, vaikka menneellä kaudella siellä sorruttiin koulujen sulkemisiin. Muunmuassa Tiutisen saaristokoulu vietiin saunan taakse ja lopetettiin. Tottakai se riippuu myös siitä, keitä demareita sinne uuteen valtuustoon tulee valituiksi. Joka tapauksessa kokoomuksen ajamat linjaukset merkitsevät opetuksen tason ja laadun huononemista. Sitä vastaan on koottava yhteisrintama.

-          Vaan minkäs juoman sinä tarjoat baarissa tämän juttelutuokion päälle.

-          Kun nyt kuitenkin käydään vaalitaistoon optimistisin mielin ja tavoitteena vassareiden vaalivoitto, niin voisinpa sekoittaa juoman nimeltä Optimisti. Se on hedelmäinen ginipohjainen longdrink, jossa hedelmällisyyttä tuovat appelsiinituoremehu sekä pieni määrä ananasmehua ja lopuksi  ripaus maracujasiirappia. Kas näin se valmistuu jäämurskan kera tässä shakerissä. Kaadetaanpa siis näin pitkiin laseihin ja koristellaan vielä ananaksen palalla ja kirsikalla. Olepa hyvä.

-          Kiitos! Hyvältä näyttää.  Kohti vaalivoittoa siis, kippis!

-          Kippis! Optimistisesti eteenpäin ja täysillä vaalityöhön, sillä voitto ei laiskottelmalla irtoa!

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

13.01 | 16:59

Penan mobiili baari on jo kansainvälisesti arvostettu brändi, kuten huomattu mm. Pietarissa

...
12.01 | 23:26

Jo on Penalla komea baari. Olisi hauska joskus vierailla. Taksi kulkee halvalla eestaas. Voitaisiin suunnitella ensi kesän reissua. Esityksiä on jo tullut.
Eetu

...
20.10 | 21:49

No jopas oli hieno yllätys - ja ihan naapurissa!

...
12.05 | 16:53

Tervehdys Penan Baariin! tullaan kylään! T. kari

...
Tykkäät tästä sivusta