Blogini

Pukki irti Bundesliigassa

- Mennäänkös tänään Barpaariin? On sen verran kylmä, ettei viitsi terassille jäädä ja oon liian laiska sytyttämään nuotion.

- Ok! Onhan se parempi niin. Taitaisit saada vähän kommentteja emännältä, jos jo ennen pimeän tuloa ilmestyttäisiin Penan baariin.

- Mulla ei tosin pystiksessä ole vielä kuin muutama olutmerkki. Onhan tuo talvikausi vasta aluillaan. Oletkin eka vieras tällä kaudella.

- Kai sulla kuitenkin keltaista Kukkoa on?

- Totta kai, Suomen parasta pilseneriä. Mutta nyt pitäisi mieluummin ottaa saksalainen olut, kun puheeseen tulee varmaan Bundesliiga.

- Mistäs arvasit, että se on mielessä?

- No, sinut tuntien olen varma, ettei tuopin ääressä tänään paljon muusta puhuta kuin Teemu Pukista. Olet sinä sen sortin futisfani.

- Joo, kyllä sitä on kotkalaisena aika lailla ylpeä, kun meidän entinen nappulaliigalainen on suurten saksalaisten urheilulehtien otsikoissa. Ei sinne ihan helpolla päästä. Mutta kun jo eka kerralla aloituskokoonpanoon päästessään täräyttää kaksi maalia ja pelastaa seuralleen vierasottelussa pisteen, niin jopa puhutaan.

- Melkoinen temppuhan se oli. Ja maalit vielä eri jaloilla. Oli tosi taitavat suoritukset harhautuksineen kaikkineen, näin onneksi ne TV:ssä. Taisi uusi valmentaja sen nyt vihdoin tajuta, miksi edellinen valmentaja hankki Teemun joukkueeseen. Kävisikö sinulle juomaksi Jever? Se on vielä tiukempi pilsner kuin Kukko. Itse tykkään siitä.

- Ok, korkkaa vain, niin kokeilen. Sinähän se olet minun laillani uskonut koko ajan Teemun pärjäämiseen. Siinäkin vaiheessa, kun poika palasi Sevillasta takaisin Suomeen. Muistatko, kun monet puhuivat, että nyt Teemu tuli maitojunalla takaisin, kun hän aloitti HJK:ssa.

 - Joo, mutta ei ne kaverit  mitään asiantuntijoita olleet, kuten me  täällä Penan baarissa. Kyllä Teemun lahjakkuus on ollut näkyvissä kaiken aikaa ja HJK:ssa hän sai  kehittymiseen tarvittavaa peliaikaa. Ja niinpä poika teki tähän astisen elämänsä 5 tärkeintä maalia: ensin kolme euro-ottelussa  Schalken verkkoon ja nyt Schalken paidassa nuo  tuplat Hannoverissa. Ja hups, hän on jatkossa yksi seuratuimmista Bundesliigan pelaajista.

- Sinä se lienetkin yksi paikkakunnan harvoja Bundesliigan asiantuntijoita. Kyllähän Englannin valioliiga tunnetaan, ja Canal-plussan omistavat  seuraavat kai jonkin verran Espanjan ja Italiaan pääsarjaa. Mutta tuskin juuri kukaan Bundesliigaa. Ainakin tähän saakka.

- En nyt varmaan ole paras asiantuntija, mutta luultavasti paras baarimikoista.  Tulihan sitä asuttua vuosia Saksassa 80-luvulla ja siitä alkaen on tullut liigaa seurattua. Viimeiset 20 vuotta sitten Suomessa sateliittikanavien välityksellä. Liiga on ehdottomasti mielenkiintoisin eurosarja. Siellä  tehdään eniten maaleja ja viime vuosina mestaruus ei ole ollut yhden tai kahden seuran kauppaa. Saksan pelien alettua minulle tärkein lauantai-illan TV-ohjelma on ZDF:n Sportstudio. Ohjelmassa käydään läpi kaikkien liigapelien tärkeimmät vaiheet asiantuntijakommentein.

- Eikös emäntä hermostu moisesta lauantai-illanvietosta?

- No eipä juuri. Sportstudio tulee niin myöhään, että hän useimmiten jo nukkuu. Ja onhan meillä onneksi kaksi TV:tä. Europelit tulee yleensä seurattua kellarikerroksen TV:stä.  Mulla on tuossa seinän takana  Penan futisbaari ja hyvä tauluTV.

- Sulla noita baareja riittää, ja olutta. Tuo väistöhän on meidän useimpien futisfanien kohtalo ja toinen TV pitkäkestoisen parisuhteen salaisuus!

- Joo, 25 vuotta avioliittoa tuli kesällä täyteen. On siinä monta Bundesliigan ottelua tullut seurattua! Laitanpa pian futisbaarin seinälle Teemun kuvan tai hommaan netin kautta Schalke 04:n lipun tai jopa Teemun pelipaidan, hänhän pelaa numerolla 20. Ollaan silloin etujoukossa kotkalaisten baarien suhteen. Kippis vaan Teemulle ja Bundesliigalle!

- Kippis ja kulaus! Tää Jeveriähän on hyvää!

 

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

13.01 | 16:59

Penan mobiili baari on jo kansainvälisesti arvostettu brändi, kuten huomattu mm. Pietarissa

...
12.01 | 23:26

Jo on Penalla komea baari. Olisi hauska joskus vierailla. Taksi kulkee halvalla eestaas. Voitaisiin suunnitella ensi kesän reissua. Esityksiä on jo tullut.
Eetu

...
20.10 | 21:49

No jopas oli hieno yllätys - ja ihan naapurissa!

...
12.05 | 16:53

Tervehdys Penan Baariin! tullaan kylään! T. kari

...
Tykkäät tästä sivusta