Blogini

Lakeerikenkiä ja kouhujuomaa

-          Tervehdys ja hyvää itsenäisyyspäivää!

-          Kiitos samoin! Päätin pistäytyä ja katsoa onko Penan baari auki tänään valtiollisena juhlapäivänä.

-          Onhan toki. Meillä on tuplajuhlat: itsenäisyyspäivän lisäksi myös vaimon syntymäpäivä.

-          No, sinä et ainakaan ole unohtanut koskaan vaimosi synttäreitä, niin kuin monet meistä joskus.

-          Joo siinä suhteessa on ollut helppoa.  Varsinkin täällä Suomessa, kun on aina vapaapäivä ja liput salossa. Tosin Saksassa asuessamme ei tietenkään ollut vapaapäivää, mutta sielläkin 6. joulukuuta on ns. Nikolauksen päivä. Pyhä-Nikolaus on jonkinlainen joulupukin kaltainen taruolento, joka antaa lapsille lahjoja. Lapset etsivät Nikolaus-päivän aamuna kengistään ym. piiloista sinne laitettuja pikkulahjoja. Kun meillä oli kaksi pientä lasta, niin Saksassakin  vaimon synttärit pysyi hyvin muistissa.

-          Niin varmaan. Olisiko sinulla suositella jotain iltapäivädrinkkiä tämän päivän kunniaksi?

-          Minä luulen, että sekoitan meille drinkit nimeltä Finlandia Bite. Siinä on pääaineena suomalainen vodka, joten sopii hyvin itsenäisyyspäivään. On sen verran miellyttävän makuinen  drinkki, että laitan vaimollekin yhden.  Eiköhän hän kohta kuitenkin tänne ilmesty, kun kuulee, että porukkaa on paikalla. Ei kuitenkaan kerrota hänelle, että drinkkiin tulee hieman kermaakin. Hän on sen verran herkkä noille rasvoille. Vaikka kyllähän näissä drinkeissä aina itse alkoholi ne enimmät kalorit tuo.

-          Se on tässä sinun baarissasi parasta, että baarimestari itsekin ottaa juomiaan ja juhlii mukana.

-          No, eihän sitä muuten jaksaisi, eikä pysyisi muutenkaan mukana näissä drinkkien sekoitteluissa, jos ei  itse kokeile ja maista. No miltäs maistuu?

-          Ihan mielenkiintoinen uutuus mulle, ja tosi maittava.  Kippis vaan Finlandia! Ei taideta olla ainoita, jotka tänään ottaa drinksuja. Onhan ne linnassakin taas bileet. Tarjan viimeiset, niin kuin tiedät. Hänhän on aikalailla muuttanut 12 vuoden aikana linnan juhlien aiempaa luonnetta.

-          Niin on. Tarjahan on tehnyt linnanjuhlista enemmän  tavallisen kansan juhlaa kuin edeltäjänsä. Korkeat virkamiehet ja yritysjohtajat ovat saaneet tehdä tilaa ja mukaan on päässyt niin kansalaisaktivisteja kuin vähemmistöjenkin edustajia. Näistä vähemmistöistähän ovat homot nousseet taas tapetille juhlien ennakkotunnelmissa. Ja tottai kai persujen toimesta. Vaikka kaikki kansanedustajat on kutsuttu, niin pari persujen tyyppiä ei kuulemma voi olla mukana juhlissa, joissa homot tanssii keskenään.  Ilmeisesti niitä heidän mielestään aivan vilisee parketilla.

-          Niin vaikka Hakkaraisen Tepakin tulee lehtien mukaan hyvin juttuun pressaehdokas Haaviston kanssa, joka varmaan linnassa pyörähtää virallisen miespuolisonsa  kanssa. Pekka käväisi peräti Viitasaarella Tepan sahalla miestä tervehtimässä. Meinaatkos muuten katsoa juhlat TV:stä.

-          No, vaimo katsoo varmasti. Ehkäpä minäkin, jotta näkisin ne Kotkan kuuluisimmat lakeerikengät.

-          Kukas niitä jaloissaan kantaa?

-          Etkö sinä lue lehtiä? Kymärihän laittoi joulukuun alussa oikein pääuutissivulle otsikon ´Juha Eerola hankki lakeerikengät´ja sitten teki jutun otsikolla ´Juha Eerola on hankkinut linnanpuvun´.

-          On päässyt minulta juttu jotenkin ohitse. Eikös se Juho uhonnut jäävänsä pois koko juhlista, koska Tarja arvioi persujen tarjoavan rasisteille mahdollisuuksia toimia politiikassa.

-          No, tottahan tuo Tarjan kritiikki on,  mutta lehtiartikkelin mukaan Juho on nyt tullut uusiin aatoksiin. On poika kuulemma miettinyt uudestaan itsenäisyyspäivän merkitystä, ja hänelle on sittenkin aivan sama, kuka siellä juhlissa häntä kättelee.

-          Suoraselkäistä toimintaa, takki kääntyy kuin tuuli! Kuulostaa tosin minusta  enemmänkin mainostempulta. Poika taitaa osata tuon meediatyön. Ilman tuota takin kääntämistä olisi poika ollut taas liian pitkään mediapimennossa.

-          Joo, kyllä Juho tuo julkisuustyön taitaa, vaikka ei nyt muuten olekaan sitten vielä millään tavalla kunnostautunut valtiomiesuralla. Heittelihän hän toki tuossa jossain vaiheessa Venäjällekin vaateita peräti Petsamon palauttamisesta vanhan teeman Karjalan ohella.

-          Niin minäkin muistelen jostain lukeneeni. Olisikohan pojassa ihan sankarin ainesta persujen rintamalla.

-          No, onhan Juho jo puolueen 2. varapuheenjohtaja, ja onhan miehessä tapahtunut paljon sellaisiakin muutoksia, jotka eivät ehkä kuulu peruspersun kuvioihin. Rokkarin letti on jäänyt parturiin ja polkupyörä vaihtunut Mersuun. Ja linnaankin  kuulemma menee juhlavasti frakissa. Juhon mukaan frakki tuli tosin hankituksi muuta tarkoitusta varten, mutta kas kummaa sehän sopii myös linnan juhlaan, kun nyt sinne kuitenkin tulee mennyksi.

-          Katohan kummaa! Tuo frakki  kuuluu ilmeisesti  persujen puheenjohtajiston perusvarustukseen ja siksi aina valmiina narikassa. Onhan se toki Timollakin ollut jo päällä vuosia.

-          Niinpä! Otetaanpa tässä vielä yhdet Suomen itsenäisyyden ja vaimon synttärien juhlistamiseksi. Tällä kertaa shampanjapohjainen Happy Birthday. Kyllähän skumppaa varmaan menee linnassakin. Hyvää syntymäpäivää siis Suomi ja Marion! Kippis!

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

13.01 | 16:59

Penan mobiili baari on jo kansainvälisesti arvostettu brändi, kuten huomattu mm. Pietarissa

...
12.01 | 23:26

Jo on Penalla komea baari. Olisi hauska joskus vierailla. Taksi kulkee halvalla eestaas. Voitaisiin suunnitella ensi kesän reissua. Esityksiä on jo tullut.
Eetu

...
20.10 | 21:49

No jopas oli hieno yllätys - ja ihan naapurissa!

...
12.05 | 16:53

Tervehdys Penan Baariin! tullaan kylään! T. kari

...
Tykkäät tästä sivusta