Blogini

Pyhät miehet - pyhä maa

- Terve!
- Moi, heitäppä lasiin talon erikoinen!
- OK, siis Penan speciaali! Joudut kyllä vähän odottamaan, kun täytyy ensin murskata jäät ennen kuin voin koota coctailisi.
- Ei se mitään, tänään on aikaa odottaa. Vaimo on matkoilla.
- Onko jotain muuta erikoista, kun se normaali olut ei kelpaa?
- Joo, selvisin hengissä pyhäinpäivästä, siis viime lauantaista. Sen kunniaksi  kannattaa ottaa jotain tavallisuudesta poikkeavaa. Juhlapäivähän näyttää olevan omistettu kuolleille. Hautakynttilöitä oli ihan kiva katsella illalla haustausmaalla, mutta on vielä kivempaa olla elossa.

- Muistelen, että joskus tämän juhlapäivän nimi taisi olla pyhäinmiesten päivä. Olisi siis voinut olla omistettu jopa meille, mutta nykyinen sukupuolien tasa-arvoisuuspyrkimys on tainnut purra tässäkin nimiasiassa.

- Joo, toisaalta lienee ihan sama, onko mies vain nainen, kun on kuollut. Hautojen mitatkin lienevä tasa-arvoiset. Ehkäpä jollekin koripalloilijalle pitää kaivaa vähän pitempi monttu. Toisaalta, kun tuhkaus on nykyisin niin yleinen, niin vakiouurnaan mahtuu vähän isompikin ihminen.

- Sullahan on tänään jutut! Muuten pyhäinpäivään liittyen, satuitko kuuntelemaa radiosta ajantasaa juhlapäivän aattona perjantaina. Ohjelmassa käsiteltiin muun muassa ns. pyhää maata. Siksihän ainakin monet ns. uskovaiset Israelia nimittävät.

- Ei, se juttu meni multa ihan ohi.

- Juttutuokiossa keskusteltiin Israelista ja Palestiinasta taustana palestiinalaisten pyrkimykset saada Palestiina YK:n jäseneksi. Toimittajan vieraana oli sekä luterilaisen että ortodoksisen kirkon edustajat. Sen luterilaisen kirkon edustajan nimeä en enää muista - tiedäthän nimimuistin tällä iällä - mutta ortodokseja edusti isä Ambrovius. Pohdiskelivat mm. meidän sisäministerimme Päivi Räsäsen arvostelua Suomen päätöksestä äänestää Palestiinan UNESCO-jäsenyyden puolesta.

- Niin, se kristillisten puheenjohtaja Räsänenhän ilmaisi aika selvin sanoin, että Suomi äänesti väärin. No, Räsäsen porukka näyttää aina asettuvan selkeästi Israelin puolelle, teki Israelin hallitus palestiinalaisille sitten mitä tahansa.

- Joo, kristillisten  mielestänhän  israelilaiset ovat Jumalan luvattu kansa, jolla on täysi oikeus koko ns. pyhään maahan, joka nyt sattuu olevan myös palestiinalaisten kotimaa.  Näyttävät siis täysin hyväksyvän Israelin  siirtokuntien rakentamisen ja niiden jatkuvan laajentamisen palestiinalaisalaueille, mikä on suurin este koko rauhanprosessin käynnistymiseen alueella.

- Mutta todella selvällä enemmistöllähän UNESCO kuitenkin hyväksyi Palestiinan täysvaltaiseksi jäseneksi. Vastaanhan harrasi vai muuta maa, niiden joukossa luonnollisesti USA, mutta yllätyksellisesti myös Ruotsi ja Saksa. Mitäs kirkonmiehen tuumivat!

-Luterilaisen kirkon edustaja pyöritteli sanojaan kuin poliitikko. Äänestyksellä kuulemma kerättiin vain ns. solidaarisuuspisteet. Jos taas olisi ajateltu ns. reaalipolitiikkaa, niin olisi kuulemma ollut parempi äänestää vastaan. Hänen mielestää rauhan prosessi ei nyt etene, päivastoin vaikeutuu, kun USA otti äänestyksestä ns. nokkiinsa. Olisi kuulemma ollut parempi mennä siinä järjestyksessä, että ensi jäsenyys YK:ssa ja sitten vasta sen alajärjestöissä.

- No, entäs isä Ambrovius?

- Hän oli selkein sanoin sitä mieltä, että Suomi teki oikein. Hänen mielestään ainoa realistinen tie on edetä ns. pienin askelin, koska USA turvaneuvoston jäsenenä koko ajan vastustaa Palestiinan YK-jäsenyyttä. Ambroviuksen mielestä palestiinalaisten vuosikymmeniä kestänyt sorto  edellyttää, että kukin ihmisoikeuksia kunnioittava maa vihdoin asettuu palestiinalaisten puolelle ja tukee Palestiinan jäsenyyttä YK:n kaikissa järjestöissä. Hän uskoo, että tällaisella toiminnalla voidaan loppujen lopuksi vaikutta myös USAn kantaan.

- No, sieltähän vastaus tuli nopeasti: USAn rahat pois UNESCOlta, ja heti! Eikä mitään pikkupennosia, onhan USAn osuus on n. 20%  järjestön koko budjetista.

- Täytyy todella ihmetellä tätä Obamankin politiikkaa, ristiriitaista kuin mikä. Ollaan luvattu olla tukemassa palestiinalaisten oikeutta omaan valtioon, muttei tehdä mitään konkreettista sen eteen.

- Joo,  USAn tuki Israelille näyttää jatkuvan kuten ennenkin, eikä Netanjahun hallituksen toimille aseteta mitään rajoituksia. Pelkillä hyvää tahtovilla puheilla ei alueelle saada koskaan rauhaa. Siihenhän ei Israelin nykyhallitus - eikä sen edeltäjätkään -  ole koskaan todella pyrkineet. Päinvastoin!

- Ei tosiaankaan! Jatketaan vaan siirtokuntien laajentamista palestiinalaislaueille vastoin kaikkia kansainvälisiä lakeja. Netanjahu porukkoineen pyrkii rakentamaan palestiinalaisalueille sellaisen siirtokuntien tilkkutäkin, ettei siellä enää ole tilaa itsenäiselle Palestiinalle.

- Onko siis mitään toivoa rauhasta tälle alueelle?

- Ei ennen kuin USAn hallitus, oli se sitten Obaman tai jonkun muun demokraatin - asettuu selkeästi Israelin siirtokuntapolitiikkaa vastaa ja pakottaa maan jollain vaikuttavilla sanktioilla ruotuun todellisten rauhanneuvottelujen aloittamiseksi. Luonnollisesti tähän tarvitaan myös muuta kansainvälistä toimintaa, mutta USAn asenne on avainasemassa.

- Niin, en minäkään usko, että yksikään republikaanien presidenttiehdokas edes tuollaista ajattelee. Republikaanipäättäjät senaatista edustajahuoneeseen ovat niin kovasti USAn juutalaisjärjestön lobbareitten pauloissa ja heidän rahoituksestaan riippuvaisia, ettei sieltä ainakaan liikene ymmärrystä palestiinalaisille. USAssa on lobbareitten toimesta sellainen vaalirahoituskuvio, että oksat pois. Siinä kehittyvien maakuntien Suomi toimintoineen jää aivan oppipojaksi!

- Jep! Katsoin minäkin USAn juutalaisjärjestöistä kertovan dokumentin. Mutta palataan siihen myöhemmin. Tää sun drinkkis´on nyt valmis, ja tein saman paukun itsellenikin. Ei kannata antaa jäitten sulaa! Näyttää muutakin porukkaa tulevan, joten työt kutsuu. Ei muuta kuin kippis! Otetaan isä Ambroviukselle ja meille "pyhille miehille"!

 

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

13.01 | 16:59

Penan mobiili baari on jo kansainvälisesti arvostettu brändi, kuten huomattu mm. Pietarissa

...
12.01 | 23:26

Jo on Penalla komea baari. Olisi hauska joskus vierailla. Taksi kulkee halvalla eestaas. Voitaisiin suunnitella ensi kesän reissua. Esityksiä on jo tullut.
Eetu

...
20.10 | 21:49

No jopas oli hieno yllätys - ja ihan naapurissa!

...
12.05 | 16:53

Tervehdys Penan Baariin! tullaan kylään! T. kari

...
Tykkäät tästä sivusta