Blogini

Kolumnijuomaa yhdellä kulauksella

-          Hei , Pena, onko baarissasi joulun jälkeistä elämää? Näin tosin jo ikkunasta, että teillä näyttää ainakin joulukuusikausi  jatkuvan!

-          Joo, vaimo on niitä todellisia jouluun hurahtaneita. Meillä kuusi kannetaan vasta pois, kun se on ensin kukkinut. Nämä vedellä täytetyt kuusenjalathan pitävät puun elossa siihen saakka ihan hyvin.

-          Ja valoketjuthan sulla on ulkona myös perinteisen tapaan maaliskuulle.

-          Näin on näkkileivät! Kyllä ne valot vähän helpottavat kaamosahdistusta. On mukava tulla illalla töistä, kun piha on edes jollain tavalla valoisa. Varsinkin tänä alkutalvena, kun ei vielä tuota luntakaan ole.

-          Niin, sinähän se jaksat vielä pakertaa, vaikka olet jo eläkeiän saavuttanut. Kauankos meinaat vielä reissata Kouvolan ja Saksalan väliä.

-          Kyllä ne minulta viimeistään puoletoistavuoden päästä ottavat avaimet ja virkakortin pois ja saattavat ulko-ovelle. Tuleehan silloin 68 mittariin!

-          No, sulla riittää tota virtaa.

-          En tiedä onko se virrasta kiinni. Tuo tarvittava virtapanos taitaa tulla vaimolta: ei anna mun jäädä kotiin laiskottelemaan, kun itse joutuu käymään töissä Cool

-          Mitäs nykyisin liikkuu baarin ajanvirrassa? Huomasin, että juhlitte baarissa ainakin pikkuleijonien maailmanmestaruutta.

-          Jep! Olihan se juhlimisen arvoista. Vaikka julkinen kutsu oli Facebookissa, niin naapuripariskunnan kanssa vain vähän kilisteltiin: hekin eka kertaa Penan baarissa. Aika harvoinhan sitä tulee talvella perusbaarissa istuttua. Useimmiten kavereiden kanssa vain tuolla alakerran Barpaarissa heitetään läppää parin  oluen kera.

-          Mikäs nyt eniten puhuttaa. Politiikka vai?

-          No, sekin, mutta ei ole suinkaan ainut teema. Mutta ilmeisesti  sinäkin haluat oluen tässä jutustelun lomassa! Sopinee nyt aluksi  saksalainen Perlenbacher pilsner?

-          Kiitos! Eihän sitä toki Penan baarissa kuivin suin istuta, luistaa juttukin paremmin. Heitäppä teema!

-          Ollaan  tässä juuri Facebook-kavereiden kanssa  vähän ihmetelty Kymärin viime perjantain kolumnia.

-          Ai sitä Anttilan Eijan suuri Johtaja-juttua!

-          Sitä, sitä! Siinähän Eija toivotti Lindelöfin Henrylle kovin kärkevästi out-let lomaa. Katkeran oloista ja kaunaista tekstiä kaiken kaikkiaan. Ihmettelen vain mihinkä kuiluun Kymärin journalismin taso on pudonnut.

-          Sama täällä. Vyön alle menee iskut koko ajan tuossa kolumnissa. Eija näyttää olleen katkera myös siitä. että Henry oli antanut näyttävän haastattelun Ankkuriin, tuohon ”paikallisen ilmaisjakelulehdykäiseen”, kuten Eija asian ilmaisi.

-          No, Eijan ei kannata kyllä yhtään ihmetellä, jos hän ei pääse eturiviin kaiken tuon kurankaadon jälkeen, joka alkoi jo ennen kunnallisvaaleja. On tietysti edelleen katkera siitä, kun kohujournalismin päätavoite, Linden pudotus kaupunginjohtajan pallilta ei ole onnistunut. Ja  nyt jos vielä tuo Outlet-visio toteutuisi. Olisihan siinä Eijalla kestämistä.

-          Toisaalta täytyy tietysti muistaa tuo sananvapausaspekti. Sana pitää olla vapaa toimittajallakin.

-          En minäkään sitä kiistä. Jos Eija olisikin pelkkä kolumnisti ala Loka-Laitinen, niin siitä vaan, antaa sanan lentää. Ja kyllähän Eija kirjoittaa osaa. Nyt Eijan kolumnin alla lukee kuitenkin kirjoittaja on Kymen Sanomien yhteiskuntatoimittaja.  Ja silloinhan mielestäni kirjoitetaan siinä ominaisuudessa, ei ns. vapaana kolumnistina. Mutta ilmeisesti Eija on saanut siunauksen lehden linjasta vastaavilta, kun tuon tittelin ovat kolumniinkin liittäneet

-          Ai, luuletko, että koko lehden linja on noin Lindelöf-vastainen?

-          En ainakaan toivo, vaikka se silloin ennen kunnallisvaaleja vähän siltä tuntuikin. Vaan eihän tässä enää oikein tiedä, kuka lehden linjasta päättää, kun ihmiset tuntuvat vaihtuvan kaiken aikaa. Onkos sulla tietoo?

-          Joo, mä tarkistin tämän juuri tuo kolumnin vuoksia.Toimituksen päälliköksi on juuri siirtynyt entinen kulttuuritoimittaja Päivi Taussi.  Ja kulttuuristahan se Eijakin ennen vastas.  Nykyisin kaksitasoiseksi muuttuneessa Kymärin vastuusysteemissä  Pekka Lakka on edelleen vastaava päätoimittaja. Siellä kai se ylin vastuu lepää, joskin mies lienee Kotkan asioista yhtä kiinnostunut kuin lappeenrantalainen lumiukko. Mutta onkos, sulla Pena, jotain tähän asiaan liittyvää drinkkiä. Tää olut on nyt juotu.

-          Ootappas!  Voisin laittaa meille molemmille yhden harvinaisuuden, joka nimen perustella voitaisiin  hyvällä mielikuvituksella liittää meidän keskusteluumme tai jopa omistaa Eijalle.

-          Mikäs se sellainen on?

-          Löysin kerran tästä yli 900 sekoitusta sisältävästi drinkkikirjastani hauskan mausteisen juoman, jonka nimi on E.P.U. Se voisi olla lyhenne Eija Pukkaa Uutista . Katsos, otetaan ensin näistä tuoreista  kananmunista keltuaiset erilleen. Huomaatko, kokemusta on! Ne näihin sherrylaseihin. Sitten pikkuisen suolaa, pippuria ja tabascoa päälle. Ja nyt puoliannosta vodkaa sekä Sangritaa keltuaisen ylle, ja valmista on. Ole hyvä! Nää otetaan sitten yhdellä ryypyllä. Valmista? Kippis!

-          Kippis ja kulaus!

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

13.01 | 16:59

Penan mobiili baari on jo kansainvälisesti arvostettu brändi, kuten huomattu mm. Pietarissa

...
12.01 | 23:26

Jo on Penalla komea baari. Olisi hauska joskus vierailla. Taksi kulkee halvalla eestaas. Voitaisiin suunnitella ensi kesän reissua. Esityksiä on jo tullut.
Eetu

...
20.10 | 21:49

No jopas oli hieno yllätys - ja ihan naapurissa!

...
12.05 | 16:53

Tervehdys Penan Baariin! tullaan kylään! T. kari

...
Tykkäät tästä sivusta