Blogini

Kipeitä kylkiluita ja solidaarisuuden kaipuuta

-          Hei baarimikko, näytät olevan kotona keskellä päivää. Eikös työt kiinnosta?

-          Terve pitkästä aikaa! Mie oon sairaslomalla tän viikon. Teloin itteni, kun kaaduin fillarilla itsenäisyyspäivänä ulkoiluttaessani koiraa. Kylkiluihin tuli ruhjeita ja elo on ollut tosi kivuliasta ja on edelleen. Kipulääkkeillä oon yrittänyt helpottaa eloa.

-          Oho, sä pyöräilet siis talvellakin! Onko siinä mitään järkee?

-          No, oon tehnyt sitä jo 5 viimeistä vuotta, kun nuo nilkan nivelrikot vaikeuttavat pitkiä kävelyretkiä ja meijän terrieri tarttee kunnon liikuntaa. On miulla nastatkin etupyörässä ja tää oli eka kerta kun kupsahin. Sattui vain alle kallellaan oleva jäinen kohta ja takapöyrä lähti liukuun ja lääkärireissuhan siitä tuli.

-          No, mitä sinä olet askarrellut, nyt kun on ollut aikaa? Onko baari ollut auki?

-          Kipujen takia ei ole juuri mitään pystynyt tekemään muuta kuin kirjoittamaan ja lääkkeiden takia baarinkaan antimiin ei ole voinut turvautua. Tosin kahtena viimenä iltana on tullut seurattua täällä baarissa Mestareiden liigan otteluita. Ensin Leverkusenin ja sitten Ajaxin kamppailua jatkopaikasta. Hyypiän Leverkusen meni jatkoon, mutta Ajax tyri kokemattomuuttaan jatkon. Moisanderin kipparoima joukkue hallitsi  tilanteita, varsinkin kun pelasivat 60 minuuttua yhden miehen ylivoimalla AC Milanin Montolivon lennettyä ulos törkeästä taklauksesta. Mutta maalia ei saatu aikaiseksi. Jatkavat siis vain Euroliigassa helmikuussa.

-          Oletko siis kirjoitellut, jotain erityistä juttua lehteen vai?

-          No, mua on ottanut päähän kotkalaisten ilmeinen välinpitämättömyys Syyrian sisällisodan siviilien hätään. TV:stähän on tullut useita hyviä raportteja  niin ihmisten hädästä sota-alueella kuin pakolaisleireilläkin. Luulisi kaikille olevan selvää, että apua tarvitaan ja sitä pitää tarjota. Mutta ei! Kotkassa torjuttiin sosiaali- ja terveyslautakunnan toimesta pakolaiskiintiöiden nosto, vaikka Suomi on lupautunut tarjoamaan 500:lle syyrialaiselle pakolaiselle turvapaikan. Sisäasianministeriö on kysellyt kuntien halukkuutta syyrialaisten vastaanottoon, mutta täällä lautakunnan enemmistö sanoi ei. Vassarit hävisi 10-2 ehdotettuaan kiintiön tuplaamista 30 pakolaiseen. Kirjoitin mielipiteeni tähän uskomattoman nuljaan päätökseen. Saa nähdä julkaistaanko, antelin nimittäin vähän persuille, vihreille ja demareille.

-          Mutta Kotkahan on taloudellisesti lähes kriiisikunta. Eikös siinä ole hyvä syy torjua kaikki lisämenot?

-          Ja paskat! Valtiohan korvaa kaikki turvapaikkapakolaisiin kohdistuvat menot 4 ensimmäisen vuoden ajalta, joten eivät pakolaiset heiluttele Kotkan taloutta. Kyllä se on asenteesta kiinni. Tässä tarvitaan kansainvälistä solidaarisuutta ja humanitääristä asennetta.

-          Mutta luulisi nyt ainakin vihreiden olevan humanitäärisen avun puolesta?  Ja ei kai se demareillekaan ole mikään kauhistus? Kokkarithan toki eivät ole koskaan hehkuttaneet tällaisten asioiden puolesta, joten heidän päätöksensä ymmärrän.

-          Luulen, että niin demarit kuin vihreätkin ovat menneet persujen perässä muukalaisvastaisuuteen. Pelännevätkö sitten äänten menetystä seuravissa vaaleissa, jos persut pääsevät taas syyttelemään rahojen tuhlaamisesta pakolaisiin, kun tässä talouden tilassa omatkin köyhät ja vanhukset kaipaavat tukea.

-          Niin, persuthan ovat toki järjestelmällisesti hyökänneet pakolaiskiintiöitä ym. humanitääristä maahanmuuttoa  vastaan. Kouvolassa he ovat tehneet jo valtuustoaloitteen, että Kouvola luopuu tulevaisuudessa kokonaan pakolaisten sijoittamisesta. He siis jatkavat tylysti  sanottuna rasistisella linjallaan Suomi suomalaisille.

-          Persuthan ovat aina ratsastaneet populismin aalloilla ja arvelevat että kunnon suomalaiset juntit eivät ole paskakaa kiinnostuneita ulkolaisten auttamisesta. Vaan tässä he näyttävät olevan väärässä. Suomalaiset tuntuvat kokevan syyrilaiset jotenkin sympaattisina. Joka tapauksessa mielipidemittausten mukaan 63 % suomalaisista on sitä mieltä, että Suomen tulisi tarjota sijoutuspaikkoja Syyrian pakolaisille.

-          Ja tämä tällaisena lama-aikana, jolloin yleensä käännytään sisäänpäin ja torjutaan kaikki ns. ulkoiset uhkat. Näkeekö siis suomalaisten ennemmistö kuitenkin vieraiden ihmisten ihmilllisen hädän ja on valmis auttamaan. Lähes  uskomatonta! Hyvä me!

-          Pitäisiköhän tämän kunniaksi ottaa jokin sopiva drinkki?

-          No, varmaan! Mitäs baarimikko suosittelee?

-          Eiköhän Cosmopolitan sopisi hyvin tähän teemaan.  Rakennetaan ne pariin tällaiseen drinkkimaljaan, joka lienee tuttu sinulle James Bondin Dry Martiinista.

-          Joo, hänhän ottaa sen aina ravistettuna, ei sekoitettuna,

-          No, tämä Cosmoplitan tehdään ihan coctailsekoittajassa. Laitetaan tänne ensin runsaasti jäämurskaa, sitten päälle Vodkaa, Cointreauta ja  karpalomehua ja  puristetaan vielä mehua lime-hedelmästä. Ravistan sekoittajaa nyt kunnolla ja kaadan drinkit näihin maljoihin. Hups, tulipa aika täyteen, oikein miesten annokset, laitoin nimittäin tuplavodkat. Laitanpa kuitenkin vielä lime-viipaleet lasien reunaan koristeeksi, vaikka miehiä ollaankin. Oleppa hyvä!

-          Mahtavaa! Ja maistuu! Kippis suomalaisten kansainväliselle solidaarisuudelle!

-          Kippis!  Toivottavasti Kotkassakin ymmärretään syyrilaisten hätä. Täällä kun aina niin polleillaan tuolla kansainvälisyydellä. Jazzikin kuulemma landasi tänne ekana Suomessa. Nyt olisi aika näyttää se myös humanitäärisen avun puolella ja toivottaa syyrilaispakolaiset tervetulleeksi merikaupunkiimme.

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

13.01 | 16:59

Penan mobiili baari on jo kansainvälisesti arvostettu brändi, kuten huomattu mm. Pietarissa

...
12.01 | 23:26

Jo on Penalla komea baari. Olisi hauska joskus vierailla. Taksi kulkee halvalla eestaas. Voitaisiin suunnitella ensi kesän reissua. Esityksiä on jo tullut.
Eetu

...
20.10 | 21:49

No jopas oli hieno yllätys - ja ihan naapurissa!

...
12.05 | 16:53

Tervehdys Penan Baariin! tullaan kylään! T. kari

...
Tykkäät tästä sivusta