Blogini

-          Tervehdys senaattori!

-          Morjens, kiva kun näkee sua taas täällä Saksalassa.

-          No, joo. Pitihä miun lähtee kattoon, miten uus kaupunginvaltuutettu voi. Menit tällä kertaa läpi, vaikka vassarit kompuroi ja menetti paikkoja.

-          Niin kävi. Hieman sekavathan ne olivat tunnelmani, kun vaalitulos sunnuntaina selkeni. Kolmen paikan menetys tottakai surettaa vaikken puolueeseen kuulukkaan.  Toisaalta taas omalta osalta äänestäjäkunnan luottamus lisääntyi ja se on toki ilonaihe ja mahdollisti myös valintani, vaikka oma porukka pieneni kymmenestä seitsemään.

-          Niin, siä sait siis yli 20 ääntä enemmän kuin edellisis vaaleis. Mistäs moinen?

-          No, enpä tuota tiedä itsekkään,  vaikka tottakai tein vaalityötä turuilla ja toreilla sekä karaokebaareissa, mutta mihinkään  varsinaiseen mainoskampanjaa ei minulla eläkeläisenä ollut varaa. Lupasin toki toimia muutoksen puolesta suhteessa kuluneen kauden leikkauspolitiikan myllerrykseen, jossa mm. leikattiin kyläkoulut ja muutenkin vaikeutettiin kunnollisen koulutuksen toteutumista. Toisin sanoen leikattiin tulevaisuudesta.
Joka tapauksessa 72 äänestäjää luotti siihen, että pystyn ajamaan vaaliteemoissa manittuja tavoitteita uudessa valtuustossa. Ja täytyy sanoa, että tällä kertaa jokainen ääni oli tarpeen ja jokainen äänestäjäni ratkaisevassa roolissa, sillä valintani tapahtui vain yhden äänen erolla seuraavaan. Itseasiassa jännitin tilannetta aina vaalien vahvistamiseen saakka.

-          Oho, sepä oli hilkulla. Minäkin voin siis sanoa, että juuri minun ääneni sinulle ratkaisi.

-          Joo, niin kuin tietysti jokainen muukin äänestäjäni Cool
Arvoa annan myös sille, että oma poikani Samu äänesti minua ja teki myös vaalityötä omissa ympyröissään. Vaikkei varmaankaan vanhan ukon kauppaaminen nuorten aikuisten parissa ole niitä helpoimpia juttuja. Mutta ilmeisesti muutamia ääniä tuli sitäkin kautta.

-          No, se ei ole todellakaan tavallista, että lapset äänestävät isäänsä. Teillä taitaa olla aika hyvät välit.

-          Joo, vaikka tottakai myös kiistellään erilaisista asioista. Samun elämä näyttää nyt olevan mallillaan, kun on löytänyt vierelleen oikeenlaisen naisen ja perheenlisäystäkin on tulossa.

-          Siis sinusta on  tulossa vaari, eli olet todella tulossa vanhaksi.

-          Joo, kyllä se nyt siltä näyttää, että vanhuus tulee. Ja kaiken lisäksi tupla vaari, sillä myös Saksassa opiskeleva Pauliina on saamassa lapsen ja ihan jo tuossa kesäkuussa.

-          No jopas on uutisia kerrakseen. Näin monenlaiste iloiste uutisten kunniaks varmaankin senaattori keksii sekoitella sopivaa juotavaa. Eihän Penan baarist ole koskaan kuivin suin tarvinnu  lähtee.

-          Ei tietenkään. Tässä on minulla nyt edessä niin monia uusia asioita, valtuutetun tehtävät ja vaarin rooli, että sitä tuntee itsensä melkein löytyretkeilijäksi. Ajattelinkin sekoitella meille kaikkien aikojen löytöretkeilijän Columbuksen nimikkojuoman. Columbus on rommipohjainen longdrinkki, tummaa rommia Karibialta,  niin kuin varmaan arvaat. Sitten vähän aprikoosilikööriä sekä grenadinea ja  jääkutioita ja lopuksi lasi täytetään bitter lemonilla. Sekoitetaan kunnolla ja tästä vielä koristeeksi sitruunaviipale lasin reunaan. Valmista tuli. Ei muuta kuin uusi tuulia päin. Kippis!

-          Kippis! Miusta tuntuu, että siä oot ainakin Kotkan valtuuston paras baarimikko.

-          Terve, näin juuri, kun tulit kotiin. Ajattelin pistäytyä. Sopiiko?

-          Tottakai, naapuri.  Onkos jotain mielessä juoman lisäksi. No, otetaan nyt oluet näin aluksi. Tässä olis Olvin IPA.

-          Kiitos! Oli mulla ihan asiaakin. Satuitko muuten kuuntelemaan tänään radio Suomea.

-          Joo, onhan se mulla kotona aika usein päällä ja autossakin kuuntelen ainakin uutiset ja ajankohtaislähetykset.  Tosin ns. vaihtoehtoista faktaa eli lööperiä sieltä tuli tänään tuutin täydellä, oli nimittäin kokoomuksen kuntavaalipäivä.

-          Joo! Siksihän minä ajattelinkin tulla juttelemaan, kun sinä jo tuossa aiemmin mainitsit kokoomuksen vaalikusetuksesta. Homma näyttää todella jatkuvan ihan radion välityksellä.

-          Eikä vain jatkuvan. Tänään sai äänestäjien kusetus  oikein kliimaksin, kun opetusministeri Sanni Gran-Laasonen pääsi ääneen iltapäivän ajantasassa. Vaikka tuntui jo  aamupäivän ajantasan osalta, että kusiämpäri on täynnä, niin kyllä se nyt iltapäivällä pursui sitten reilusti yli.

-          Joo, kyllä sillä tytöllä pokka tuntuu pitävän. Väitti, että nyt kun Sote toteutuu ja siirtyy pois kunnilta ja   koulutus- ja varhaiskasvatus tulevat kuntien tärkeimmiksi tehtäviksi, ne saavat kokoomukselta erikoisen huomion ja niihin satsataan.

-          Varsin erikoisen huomion tosiaan. Kun Sanni on opetusministerinä itse ensin ollut leikkaamassa koulutuksesta ja tutkimuksesta katastrofaalisesti, niin nyt sitten yrittää hehkuttaa kuntatasolla koulutuksen ja varhaiskasvatuksen puolesta niin kuin mitään ei olisi tapahtunut. Ja kuitenkin nuo valtion leikkaukset ovat vaikuttaneet myös kuntien kykyyn huolehtia opetuksesta, sen riittävyydestä  ja tasosta.
Tulee tosiaan mieleen tuo Pokka pitää sarjan Hyacinth, joka teeskentelee  olevansa  jotain hienostokansaa. Porsliinin kiillotuksista huolimatta siihen ei kukaan muu usko kuin hän itse. Kyllä tässä kokoomuksen kusetuksessa on ämpäri nyt niin täynnä, että ääänestäjätkin osaavat tehdä omat kohtopäätöksensä.

-          Joo, en minäkään usko, että kokoomuksen maine enää Sannin eikä muittenkaan kookoomuslaisten puheilla nousee kovin uskottavaksi näissä koulusasioissa.  Kokoomuksen vakioäänestäjät ovat tietysti poikkeus. Mutta luulisi tavallisen kotkalaisen ainakin tajuavan jujun.

-          Kokoomuksen leikkauslinja Kotkassakin tuntuu todella jatkuvan. Ainakin kokoomuksen kuntavaaliehdokkaat ovat kieltäytyneet allekirjoittamasta vetoomusta Karhulan lukion säilyttämiseksi. Eiköhän se ole selvä merkki kokoomuksen linjan koulutusmyönteisyydestä.

-          Kyllä tuo Karhulan lukion torppaus  pitää saattaa äänestäjien tietoon.

-           Joo, eiköhän se tässä nosteta Myäväenliikkeen toimesta yhdeksi todisteeksi muutoksen tarpeesta. En muuten enää jaksa seurata äänestäjien kusetusta TV:stä iltauutisten jälkeen. Onneksi tänään tulee Mestareiden ligaa ja sitä ennen Villin kortin etkot. Ne sopii paremmin Penan baariin.

-          Totta,  mutta  eikös me  voitas ottaa ennen futista jotain tämän keskustelun kunniaksi. Onhan Penan baarin teemana  Anytime is coctail time?

-          No, se on oikeastaan minun baaritoimintani oppi-isän, Peter Bohrmannin Mixbuch-kirjaan raapustama muistolause, ja  pitää tietysti paikkansa.  Päivähän ei ole ollut,  kuten juteltiin, kovin sweet,  joten jotain happamaan vivahtavaa voisi olla paikallaan, Mulla on tossa muutama limettikin, joten väännänpä meille pari Caipiroskaa. Onneksi on tuo jäätä murskaava sekotin kuuluu vakiovarusteisiin. Ja hyvää vodkaahan aina baarista löytyy. Simsalabim. Oleppa hyvä!

-          Kiitos ja kippis! Kohtahan sitä sitten nautitaankin futiksesta. Kyllä se aina politiikan voittaa.

-          Ainakin kokoomuspolitiikan. Kippis!

-          Morjesta Pena, päätin tulla katsotaan miten vaalityösi edistyy.

-          Morjens! Eihän tässä ole vielä paljon muuta tehty kuin käyty näyttäytymässä turuilla ja toreilla. Totta kai  on hiemaan tuumailtu henkilökohtaista kampanjaakin.  Olen kuitenkin vähän sitä mieltä, ettei kovin varhain kannata nostaa isompaa älämölöä. Ihmisten muisti, varsinkin poliittinen, on varsin lyhyt. Ja eihän tässä olla vielä edes ehdokasnumeroita saatu, mitä voisi äänestäjille tarjoilla keskustelujen ohella.

-          No, kai sulla kuitenkin on joitakin teemoja, joihin aiot panostaa.

-          Tottahan toki. Luonto- ja ympäristöasiat ovat minun  vahvinta osaamistani, joten sieltä otetaan tärkeitä teemoja esille. Ja sitten koulutukseen liittyvä.  Koulutukseen satsaaminen on todella tärkeää lasten ja nuorten  tulevaisuuden kannalta.  Meneillään olevaa valtuustokautta leimasivat koulutusleikkaukset kyläkoulujen ja reuna-alueiden kirjastojen sulkemisineen.  Kotkan kurssia on siis ehdottomasti muutettava. Siis seis kaikkille koulutukseen liittyville leikkauksille, varhaiskasvatus mukaanluettuna.

-          Tietänet, että myös kokoomus on vassareiden ohella ottanut koulutusasiat ihan valtakunnalliseksi teemaksi.

-          Joo, se alkaa jo olla lähes tragiikoomista. Vaikka poliittinen muisti voi olla lyhyt, niin uskon, että ihmiset kuitenkin  muistavat niin kokoomuksen kuin kepunkin vaalilupaukset viime eduskuntavaaleissa. Ei leikata koulutusta kilpien kanssa esiintyivät julkisuudessa  niin Stubb kuin Sipiläkin. Ja mitä teki sitten vaalien jälkeinen SSS-hallitus: sen koulutusleikkaukset olivat historian masssiivisimmat.

-          Luulet siis, että sama homma jatkuu lupauksista huolimatta myös kunnallisella tasolla.

-          Aivan varmasti ainakin Kotkassa, jos kokoomus pysyy suurimpana puolueena. Heidän miehiinsähän kuuluu mm.  palvelujohtaja Haapanen, jonka punakynä on heilunut viime vuodet monien hyvinvointipalvelujen leikkauksissa. Paremmin ukon nimikkeenä voisi olla  palvelujen leikkausjohtaja. Kokoomuksen ”ansioihin” kuuluvat myös kyläkoulujen lopetukset ja lisää leikkauksia on tulossa, jos ei kurssia saada muutettua.  Kokoomuksen leikkauslistallahan on mm. Karhulan lukio.

-          Mitä, meinataanko Kotkassa pärjätä yhdellä lukiolla.

-          Joo, sellaista järjettömyyttä puuhattiin jo kuluneella vaalikaudella, mutta onneksi demaritkin tulivat ns. järkiinsä. Eihän se olisi tilojenkaan vuoksi ollut edes mahdollista normaalein kuvioin,  vaan olisi pitänyt siirtyä osittain kahden vuoron koulunkäyntiin.

-          No, luulisihan tuo järjettömyyden  tajuavan jokainen.

-          Mutta kokoomuksen ohjelmassa se on varmasti edelleen. Olihan heidän vaalilupauksissaan veroäyrin laskeminen  ja siihenhän ei päästä ilman leikkauksia. Leikkaussuunnitelmissa on myös varhaiskasvatuksen ryhmäkokojen suurentaminen,  kouluavustajien määrän pienentäminen  ym. lasten ja nuorten tulevaisuuten vaikuttavia kuvioita.

-          Eli täällä Kotkassakin on  siis kokoomuksella vaalilupauksia , jotka aiotaan syödä tulevalla kaudella.

-          Näin on, ja kyllä minä puhuisin kokoomuksen osalta  vaalilupauksien sijaan vaalikusetuksista, joilla kustaan äänestäjää silmään.

-          No sinulla ainakin on selkeät linjat:  seis kaikki koulutukseen ja varhaiskasvatukseen kohdistuvat leikkaukset.

-          Selvä se. Se on meidän vassareiden keskeisimpiä vaalitavoitteita. Teemme kaikki työtä tavoitteenamme  maailman parhaat koulut ja varhaiskasvatus kaikille. Kotkassakin se on mahdollista. Ja uskon myös,  että ainakin vihreät ovat samassa rintamassa. Myös demareittenkin osalta olen toiveikas, vaikka menneellä kaudella siellä sorruttiin koulujen sulkemisiin. Muunmuassa Tiutisen saaristokoulu vietiin saunan taakse ja lopetettiin. Tottakai se riippuu myös siitä, keitä demareita sinne uuteen valtuustoon tulee valituiksi. Joka tapauksessa kokoomuksen ajamat linjaukset merkitsevät opetuksen tason ja laadun huononemista. Sitä vastaan on koottava yhteisrintama.

-          Vaan minkäs juoman sinä tarjoat baarissa tämän juttelutuokion päälle.

-          Kun nyt kuitenkin käydään vaalitaistoon optimistisin mielin ja tavoitteena vassareiden vaalivoitto, niin voisinpa sekoittaa juoman nimeltä Optimisti. Se on hedelmäinen ginipohjainen longdrink, jossa hedelmällisyyttä tuovat appelsiinituoremehu sekä pieni määrä ananasmehua ja lopuksi  ripaus maracujasiirappia. Kas näin se valmistuu jäämurskan kera tässä shakerissä. Kaadetaanpa siis näin pitkiin laseihin ja koristellaan vielä ananaksen palalla ja kirsikalla. Olepa hyvä.

-          Kiitos! Hyvältä näyttää.  Kohti vaalivoittoa siis, kippis!

-          Kippis! Optimistisesti eteenpäin ja täysillä vaalityöhön, sillä voitto ei laiskottelmalla irtoa!

-     Hei Pena! Hyvä, että satuit  olemaan kotona. Oli aikomus poiketa ja katsella, onko isäntä kotona. Taitaa olla liukasta, kun noin hiekottelet pihatietä?

-     Joo, se on paras tehdä, ennen kuin taas lähtee jalat alta tällä jäisellä pihalla. Viime vuona meni pari kylkiluuta, ennen kuin ostin nastakengät. Mutta eihän niillä nyt aina liikuta ja vieraitakin varten on hyvä hiekottaa. Tää on tätä puutarhamursketta, joka on onneksi  kevyttä levitellä.

-      Huh, huh, noita sun lentojasi. Ei muistaakseni ollut eka kerta.

-       Joo, ei! Eiköhän noita kylkiluita ole rapsahdellut elon aikana kymmenkunta kertaa. Tulitko ihan jonkin asian vuoksi,  vai muuten vaan pistäytymään Penan baarissa.

-       Tottakai Penan  baari on aina vierailun arvoinen, mutta ajattelin tulla juttelemaan, kun kuulin tuolla kaupungilla, että olit lupautunut Vassareiden ehdokkaaksi. Kun viimeksi juteltiin, olit sitä mieltä, että annetaan nuorempien jatkaa.  Olet kuitenkin nyt päättänyt asettua vielä tyrkylle. Ja olisihan sinulla ollut luonnonsuojelutaustasi vuoksi mahdollisuus loikata vaikka Vihreisiin.

-       No, oikeastaan nuo nuoret saivat kannustuksellaan vanhankin vielä liikkeelle. Tiedäthän Joonan ja kumppanit. Vihreätkin kyllä  kysyivät,  mutta ajattelin, että säilytetään nyt tuo punaväri vihreyden lisäksi.  Onhan tässä aika pitkä vasemmistolainen historia takana. Vaikka puolueisiin sitoutumaton olenkin ollut jo kauan, niin kyllä Vassareiden linja on lähempänä sydäntäni. Olen ollut tällä vaalikaudellakin eräänlainen vassareiden vakiovaramies: varavaltuutettu, kaupunginhallituksen, kaupunkisuunnittelulautakunnan ja ympäristölautakunnan varajäsen. No, liikuntalautakunnassa olen ollut sitten varsinainen jäsen. Kyllähän 8 vuotta Kotkan Pursiseuran johdossa loi pohjaa sen alueen osaamiselle.

-       Eikö tuo vihreiden kosiskelu saanut sinua edes ajattelemaan vaihtaa porukkaa. Ovathan vihreät nyt politiikassa nousukiidossa ja varmaan yksi vaalivoittajista.  

-       Ei vihreät ole toki huono valinta ja muutamia kavereitani onkin siirtynyt heidän riveihinsä. Ja paljonhan meillä  Vassareilla  on yhteistä vihreiden kanssa ja yhteistyö sujuu, mutta  joissakin asioissa se on mielestäni  jäänyt vielä porvareiden puistopuolueeksi.

-       Eli punaväri säilyy vaalimainoksissasi. Mitenkäs aiot vaalityötä tehdä.

-       Teemana tulee olemaan muutos. Harjoitettu leikkauslinja on pysäytettävä. Kotkan kunnallispolitiikkaa on ohjattava  uusille väylillä ja haluan olla tässä suunnanmuutoksessa yksi uusista ruorimiehistä, jotka kääntävät Kotka-laivaa tavallisten kuntalaisten etujen mukaiselle kurssille ja ehkäisevät uusia leikkauksia ja huononnuksia niin terveydenhuollossa kuin koulutuksessakin. Mutta kuule, siirrytään nyt ensin sisälle baariin, siellä on kivempi jutella.

-       Ok.  Ja joku juomakin voisi tässä jo maistua.

-        Sama täällä, keksin kyllä jonkun ajankohtaisen drinkin, kun päästää baaritiskin ääreen.


****************************************************

-       No niin,  täällä ollaan. Tervetuloa! Siitä onkin jo aikaa vierähtänyt viimekerrasta. Ihan muisteloiden alkajaisiksi tarjoilen sulle ekaksi Penan spesiaalin. Mietitään sitten miten jatketaan.

-       Joo, hyvältä täällä edelleen näyttää, jotain uusia kuvia tullut seinälle, mutta tunnelma säilynyt. Ja tässä sun nimikkodrinkissäkin on tuo punaväri mukana. Näytti olevan Camparia, jota tuohon tuoremehun ja jäämurskan sekaan lorautit.

-       Jep. Ja pohjaineenahan on hyvälaatuinen gini. Jos haluat itse kokeilla kotona,  resepti löytyy Penan baarin internet-sivuilta. Ei muuta kuin kunnallisvaalia kohti. Kippis!

-       Kippis ja kulaus! Ja menestystä vaalityöhösi!

-          Hei , Pena, onko baarissasi joulun jälkeistä elämää? Näin tosin jo ikkunasta, että teillä näyttää ainakin joulukuusikausi  jatkuvan!

-          Joo, vaimo on niitä todellisia jouluun hurahtaneita. Meillä kuusi kannetaan vasta pois, kun se on ensin kukkinut. Nämä vedellä täytetyt kuusenjalathan pitävät puun elossa siihen saakka ihan hyvin.

-          Ja valoketjuthan sulla on ulkona myös perinteisen tapaan maaliskuulle.

-          Näin on näkkileivät! Kyllä ne valot vähän helpottavat kaamosahdistusta. On mukava tulla illalla töistä, kun piha on edes jollain tavalla valoisa. Varsinkin tänä alkutalvena, kun ei vielä tuota luntakaan ole.

-          Niin, sinähän se jaksat vielä pakertaa, vaikka olet jo eläkeiän saavuttanut. Kauankos meinaat vielä reissata Kouvolan ja Saksalan väliä.

-          Kyllä ne minulta viimeistään puoletoistavuoden päästä ottavat avaimet ja virkakortin pois ja saattavat ulko-ovelle. Tuleehan silloin 68 mittariin!

-          No, sulla riittää tota virtaa.

-          En tiedä onko se virrasta kiinni. Tuo tarvittava virtapanos taitaa tulla vaimolta: ei anna mun jäädä kotiin laiskottelemaan, kun itse joutuu käymään töissä Cool

-          Mitäs nykyisin liikkuu baarin ajanvirrassa? Huomasin, että juhlitte baarissa ainakin pikkuleijonien maailmanmestaruutta.

-          Jep! Olihan se juhlimisen arvoista. Vaikka julkinen kutsu oli Facebookissa, niin naapuripariskunnan kanssa vain vähän kilisteltiin: hekin eka kertaa Penan baarissa. Aika harvoinhan sitä tulee talvella perusbaarissa istuttua. Useimmiten kavereiden kanssa vain tuolla alakerran Barpaarissa heitetään läppää parin  oluen kera.

-          Mikäs nyt eniten puhuttaa. Politiikka vai?

-          No, sekin, mutta ei ole suinkaan ainut teema. Mutta ilmeisesti  sinäkin haluat oluen tässä jutustelun lomassa! Sopinee nyt aluksi  saksalainen Perlenbacher pilsner?

-          Kiitos! Eihän sitä toki Penan baarissa kuivin suin istuta, luistaa juttukin paremmin. Heitäppä teema!

-          Ollaan  tässä juuri Facebook-kavereiden kanssa  vähän ihmetelty Kymärin viime perjantain kolumnia.

-          Ai sitä Anttilan Eijan suuri Johtaja-juttua!

-          Sitä, sitä! Siinähän Eija toivotti Lindelöfin Henrylle kovin kärkevästi out-let lomaa. Katkeran oloista ja kaunaista tekstiä kaiken kaikkiaan. Ihmettelen vain mihinkä kuiluun Kymärin journalismin taso on pudonnut.

-          Sama täällä. Vyön alle menee iskut koko ajan tuossa kolumnissa. Eija näyttää olleen katkera myös siitä. että Henry oli antanut näyttävän haastattelun Ankkuriin, tuohon ”paikallisen ilmaisjakelulehdykäiseen”, kuten Eija asian ilmaisi.

-          No, Eijan ei kannata kyllä yhtään ihmetellä, jos hän ei pääse eturiviin kaiken tuon kurankaadon jälkeen, joka alkoi jo ennen kunnallisvaaleja. On tietysti edelleen katkera siitä, kun kohujournalismin päätavoite, Linden pudotus kaupunginjohtajan pallilta ei ole onnistunut. Ja  nyt jos vielä tuo Outlet-visio toteutuisi. Olisihan siinä Eijalla kestämistä.

-          Toisaalta täytyy tietysti muistaa tuo sananvapausaspekti. Sana pitää olla vapaa toimittajallakin.

-          En minäkään sitä kiistä. Jos Eija olisikin pelkkä kolumnisti ala Loka-Laitinen, niin siitä vaan, antaa sanan lentää. Ja kyllähän Eija kirjoittaa osaa. Nyt Eijan kolumnin alla lukee kuitenkin kirjoittaja on Kymen Sanomien yhteiskuntatoimittaja.  Ja silloinhan mielestäni kirjoitetaan siinä ominaisuudessa, ei ns. vapaana kolumnistina. Mutta ilmeisesti Eija on saanut siunauksen lehden linjasta vastaavilta, kun tuon tittelin ovat kolumniinkin liittäneet

-          Ai, luuletko, että koko lehden linja on noin Lindelöf-vastainen?

-          En ainakaan toivo, vaikka se silloin ennen kunnallisvaaleja vähän siltä tuntuikin. Vaan eihän tässä enää oikein tiedä, kuka lehden linjasta päättää, kun ihmiset tuntuvat vaihtuvan kaiken aikaa. Onkos sulla tietoo?

-          Joo, mä tarkistin tämän juuri tuo kolumnin vuoksia.Toimituksen päälliköksi on juuri siirtynyt entinen kulttuuritoimittaja Päivi Taussi.  Ja kulttuuristahan se Eijakin ennen vastas.  Nykyisin kaksitasoiseksi muuttuneessa Kymärin vastuusysteemissä  Pekka Lakka on edelleen vastaava päätoimittaja. Siellä kai se ylin vastuu lepää, joskin mies lienee Kotkan asioista yhtä kiinnostunut kuin lappeenrantalainen lumiukko. Mutta onkos, sulla Pena, jotain tähän asiaan liittyvää drinkkiä. Tää olut on nyt juotu.

-          Ootappas!  Voisin laittaa meille molemmille yhden harvinaisuuden, joka nimen perustella voitaisiin  hyvällä mielikuvituksella liittää meidän keskusteluumme tai jopa omistaa Eijalle.

-          Mikäs se sellainen on?

-          Löysin kerran tästä yli 900 sekoitusta sisältävästi drinkkikirjastani hauskan mausteisen juoman, jonka nimi on E.P.U. Se voisi olla lyhenne Eija Pukkaa Uutista . Katsos, otetaan ensin näistä tuoreista  kananmunista keltuaiset erilleen. Huomaatko, kokemusta on! Ne näihin sherrylaseihin. Sitten pikkuisen suolaa, pippuria ja tabascoa päälle. Ja nyt puoliannosta vodkaa sekä Sangritaa keltuaisen ylle, ja valmista on. Ole hyvä! Nää otetaan sitten yhdellä ryypyllä. Valmista? Kippis!

-          Kippis ja kulaus!

Uusimmat kommentit

13.01 | 16:59

Penan mobiili baari on jo kansainvälisesti arvostettu brändi, kuten huomattu mm. Pietarissa

...
12.01 | 23:26

Jo on Penalla komea baari. Olisi hauska joskus vierailla. Taksi kulkee halvalla eestaas. Voitaisiin suunnitella ensi kesän reissua. Esityksiä on jo tullut.
Eetu

...
20.10 | 21:49

No jopas oli hieno yllätys - ja ihan naapurissa!

...
12.05 | 16:53

Tervehdys Penan Baariin! tullaan kylään! T. kari

...