Tervetuloa Penan baarin maailmaan

Olen purjehtiva baarimikko, seilannut yli 40 vuotta puupaatilla Suomenlahdella ja Kotkan Pursiseuran kunniakommodori. Viimeisin leipätyö oli Kaakkois-Suomen ELY-keskuksessa luonnonsuojelupäällikkönä, jäin eläkkeelle elokuussa 2015. Koulutukseltani olen meribiologi, luonnontieteen tohtoriksi väittelin Rostockin yliopistossa vuonna 1990. Nykyisin nautiskelen eläkkeellä oloneuvoksen päivistä ollen mukana myös kaupungin yhteiskunnallisissa ja musiikkikuvioissa. Viime kunnallisvaalien jälkeen olen vassareiden 1. varavaltuutettu (vas.sit.) ja kasvatuksen ja koulutuksen lautakunnan jäsen. Musiikkipuolella olen mukana Kotka Jazzin toiminnassa (varapj.). Kesäisin luonnollisesti edelleen purjehdin yli 50 vuotta vanhalla mahonkisella purjevenellä.

Kuntavaalit 2021

Kuntavaalit 2021
Sain viime kuntavaaleissa saman verran ääniä kuin vuonna 2017, mutta putosin 1. varavaltuutetuksi, kun vasemmistoliitto menetti tuhatkunta ääntä Pentti Tiusasen poistuttua riveistämme ja vasemmistoliiton paikkamäärä valtuustossa putosi 7:stä viiteen.

Olihan vaalitulos toki pettymys, mutta
ei vienyt into toimia kunnallispolitiikassa edelleen kotikaupunkimme parhaaksi. Lautakuntapaikakseni valikoitui kasvatuksen  ja koulutuksen lautakunta. Olinhan toiminut 90-luvulla Helsingin yliopiston täydennyskoulutuskeskuksen Kotkan osaston vetäjänä, joten koulutusasiat tuntuivat tutuilta. 
         
Haluan olla omalta osaltani mukana kääntämässä merikaupunkimme ruoria sellaiseen suuntaan, joka luo kaupunkiimme vetovoimaa uusien työpaikkojen ja asukkaiden suhteen. Tärkeää on myös turvata lapsille ja nuorille entistä paremmat koulutusmahdollisuudet ja huolehtia paremmin kaupunkimme luonnosta ja ympäristöstä. Myös hyvinvointi- ja kultturipalvelut kaikenikäisille on on oltava kunnossa.

Saksalassa asuvana haluan myös, ettei kaupungin tarjoamissa palveluissa unohdeta täysin kaupungin reuna-alueilla asuvien ihmisten tarpeita. Pelkät katuvalot eivät riitä.

Onneksi saimme loppuvuodesta 2020 kovan budjettitaistelun jälkeen palautettua Saksalan leikkikentän kunnostusrahat riittävälle tasolle.  Leikkikentän kunnostus alkoi kesällä 2021 se saatetaan päätökseen  tulevana kesänä. Silloin Länsirinteentien päähän ilmestyy myös pelikenttä, joka mahdollistaa alueen lapsille kori- ja jalkapallon pelaamisen.Kuntapolitiikkaan ja muuhunkin liittyviä keskusteluja Penan baarissa voit seurata etusivun alaotsikon 
Penan baarissa 2021 alta.

Uusimmat kommentit

13.01 | 14:59

Penan mobiili baari on jo kansainvälisesti arvostettu brändi, kuten huomattu mm. Pietarissa

12.01 | 21:26

Jo on Penalla komea baari. Olisi hauska joskus vierailla. Taksi kulkee halvalla eestaas. Voitaisiin suunnitella ensi kesän reissua. Esityksiä on jo tullut.
Eetu

20.10 | 18:49

No jopas oli hieno yllätys - ja ihan naapurissa!

12.05 | 13:53

Tervehdys Penan Baariin! tullaan kylään! T. kari