Kohti parempaa Kotkaa

-          Morjens Pena, tulin tuossa ohikulkeissani kyseleen ja katteleen miten Haukan kevätkunnostus etenee. Vai onko tullut kyselyjä, kun paatti on sulla myös myynnissä?

-          Eipä oo tullut edes kyselyjä ja kunnostus on edennyt tosi hitaasti tänä keväänä. Oon tässä vähän sairastellut ja olin tossa viikon sairaalassakin. Jotenkin on puuttunut pontta pakertaa, muutenhan se olisi jo vedessä. Nyt oottelen lakkausilmoja, liian usein on ollut sadetta. Kosteessa ei paljon lakkailla. Ja jos ei oo ollu sadetta, niin kovia tuulia. Tuolla pressuvajassa silloin pölyää liikaa, onhan koivun kukinta vauhdissa.

-          Entäs vaalityö? Vaalithan on tuossa jo alle kuukauden päässä.

-          Vähän sama juttu, tökkiny on sekin. Jotenkin ei oo ollut tarpeeksi voimia panostaa edes siihen ja eihän tässä eläkeläisellä ole rahaa panostaa mainontaankaan. Jotain tässä pitää duunata lähiaikoina someen, koska koronan vuoksi se näissä vaaleissa on lehtimainosten ohella ainoa keino tuoda itseään näkyville. Vaan siinäkin tarviisin apua, kun tällainen vanha pieru ei oikein osaa noita mainoksia duunata.

-          Meinaatko siä antaa periks. Sinut tuntien en sitä oikein usko.

-          En miä  oo luovuttanu, joten nyt sitä täytyy sitten pakertaa, sillä ennakkoäänestyshän tässä on jo ovella.

-          No, milläs teemoilla siä ittees nyt markkinoit?

-          Lasten ja nuorten koulustusmahdollisuuksien parantaminen on yksi tärkeä tavoite meillä kaikilla vassariehdokkailla. Siinä panostetaan tulevaisuuteen. Myös kaupungin vetovoiman parantaminen on oltava keskeisellä sijalla päätöksenteossa. Me tarvitsemme uusia yrityksiä ja uusia työpaikkoja. Näissä merkeissä mm. tuo valmisteilla oleva kantasatamaprojekti täytyy saada nopeasti liikkeelle. Siinähän on nyt XAMKilla pieni tuumaustauko noiden rakennusprojektien kustannusten nousun vuoksi. Mut kuokka on lyötävä maahan ennen syksyy.

-          No, siinähän siä poikkesit muista vassareista, äänestit ainoana Satama Areenan lisärahoituksen puolesta.

-          Joo, miä uskon tuohon kolmikantahankkeeseen; Satama Areena, XAMKin kampus ja hotelli. Sen toteutuminen tuo Kotkalle runsaasti positiivista pöhinää ja myös positiivisia taloudellisia vaikutuksia koko alueelle. Jos me nyt torpattaisii tuo Kotkan kontolla oleva Satama Areena ja alettaisii muuttamaan sen suunnitelmia, valmistuminen siirtyis ties minne ja samalla torppaisimme XAMKin kampuksen nykysuunnitelmat, sillä niille molemmilla on suunnitelmissa yhteisiä tiloja ja rakennukset liittyvät toisiinsa ilman väliseiniä. Siksi äänestin tuo Areena lisärahoituksen puolesta.

-          Entäs tuo hotelli? Eihän sille ole vielä löytynyt operaattoria.

-          Eikä löydy ennen kuin tuo Satama Areenan toteutuminen on täysin varma. Ymmärtänet, ettei kukaan hotellioperaattori ala nyt korona-aikana lupautumaan hotellin toteuttamiseen, kun koko hotelliala on kriisissä erilaisten matkustuskieltojen maailmassa. Mitä nopeammin me saadaan Areenan rakentaminen liikkeelle, sitä nopeammin alkaa hotellioperaattorit olla asiasta kiinnostuneita. Itse asiassa ainakin kaksi tahoa oli asiasta kiinnostunut ennen kuin korona iski.

-          Sinustahan on tullut melkein bisnesmies. Mites nuo ympäristöasiat, eikös ne oo siun erikoisalaasi?

-          En oo bisnesmies, mutta haluan, että Kotka menee kohti parempaa tulevaisuutta. Toinen vaihtoehto on mennä kantasatamaan ja painaa leuka rintaa vasten ja astella vastatuuleen. Tottakai ympäristöllä on suuri merkitys ihmisten hyvinvoinnille ja miä oon aina sen puolella. Lähiluonto, sen hyvinvointi ja monimuotoisuus riippuu myös kaupungin tekemistä päätöksistä oli sitten kyse upeasta saaristostamme, kaupunkimetsistämme tai Kymijoesta. Niitä pitää vaalia. Ja siähän tiijät, miä oon tehnyt sitä koko ikäni.

-          Mitenkäs Penan baari näin korona-aikana, oliskos jotain tarjol näin pitkän tuumailun päälle.

-          No, tottakai. Eihän kello oo vielä edes kuutta, joten baari on auki. Koska uskon Kotkan parempaan huomiseen, sekoitan meil hedelmäistä longdrinkiä nimeltään Optimisti. Siin on hyvää giniä, Creme de Cassista , hieman ananasmehua, loraus Maracujasiirappia ja loppu lasi täytetään appelsiinimehulla, jäiden kera tottakai.

-          Kuulostaa mielenkiintoiselta. Kohti parempaa huomista siis. Kippis!

-          Kippis ja kulaus!

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

13.01 | 16:59

Penan mobiili baari on jo kansainvälisesti arvostettu brändi, kuten huomattu mm. Pietarissa

...
12.01 | 23:26

Jo on Penalla komea baari. Olisi hauska joskus vierailla. Taksi kulkee halvalla eestaas. Voitaisiin suunnitella ensi kesän reissua. Esityksiä on jo tullut.
Eetu

...
20.10 | 21:49

No jopas oli hieno yllätys - ja ihan naapurissa!

...
12.05 | 16:53

Tervehdys Penan Baariin! tullaan kylään! T. kari

...
Tykkäät tästä sivusta