Korona- ja vaalitunnelmissa

-          Moi Pena! Mitenkäs menee näin korona-aikana. Onkos Penan baari vielä olemas?

-          No, hei pitkästä aikaa! Tottakai baari on edelleen olemassa. Mutta niin kun arvaat, ei korona-aikana juuri vieraita ole käväissyt. Kuulunhan itsekin ns. riskiryhmään, joten näin koronan leviämisvaiheessa ollaan vältetty suoria kontakteja vieraisiin sisätiloissa. Kavereita ja sukulaisia toki on tavattu, mutta enimmäkseen ulkona pihassa sekä turuilla ja toreilla.

-          No, ei miullakaan oo tarkoitus tunkeutuu baarii, mut kun näin siut pihal pyöräl ohi ajaessan, niin ajattelin käyä moikkaamas. Kuulin tuol kylil, että oot taas asettumas ehdolle uusis kuntavaaleis. Vanha ukko jaksaa vai?

-          Joo, ei tässä nyt vielä oo jäädytty paikalleen. Ikä on vain numeroita ja kyllä mulla meno maittaa. Kun Kotkan vassarit kysyi minua ehdolle uusiin vaaleihin, niin aika helppoja oli myöntyä jälleen puolueeseen sitoutumattomana ehdokkaana mukaan.

-          Mitenkäs siulla on nää valtuustovuodet sujuneet?

-          Meillä on ollut valtuuston vassariporukassa hyvä tekemisen meininki koko ajan ja olen saanut kaiken aikaa tukea tovereilta. Olenhan kaupunginvaltuutetun ohella toiminut myös valtuuston 3. varapuheenjohtajana ja kaupunkirakennelautakunnan jäsenenä. Molemmat paikat ovat avanneet aivan uusia näkymiä kaupungin päätöksentekoon ja kaupunkistrategian toteuttamiseen. Varapuheenjohtajanahan minulla on läsnäolo ja puheoikeus myös kaupunginhallituksessa, jossa tehdään paljon päätöksiä ja valmistellaan päätösesitykset valtuustolle.

-          Eli kokouksia siulla on ainakin riittävästi?

-          Joo! Onneksi näin eläkkeellä ollessa on myös ollut aikaa paneutua asioihin, sillä melkoisia paketteja ovat olleet sekä hallituksen että kaupunkirakennelautakunnan esityslistat. Ja usein kokoukset ovat kestäneet reilusti yli 3 tuntia.

-          Mitkäs on siun vaalilupaukset tällä kertaa.

-          No, en ainakaan eilistä kaipaa takaisin, kuten persut Suomi takaisin sloganillaan. Kyllä katse on eteenpäin, tavoitteena rakentaa valtuuston päätöksin tavallisille kotkaisille parempaa kaupunkia ja tehdä siitä myös vetovoimaisempi kaupungin tulevaisuutta ajatellen, sillä tarvitsemme uusi työpaikkoja ja asukkaita.
Nyt, kun terveydenhoito- ja sosiaaliasiat hoidetaan kaupungin ulkopuolisessa Sote-organisaatiossa, on kaupungin yhdeksi tärkeimmistä tehtävistä tullut koulutuskuviot. Meidän on luotava entistä paremmat koulutusmahdollisuudet kotkalaisille lapsille ja nuorille. Tässäkin on kysymys myös vetovoimatekijästä. Nythän koulutusasioissa ollaan valtuustossa huonojen äänestyspäätöksien tuloksena säästelty ja ollemme mm. oppituntien määrissä jopa alle naapurikuntien. Ei sillä lailla rakenneta parempaa tulevaisuutta.

-          Mites noi ympäristöasiat. Eikös ne ole juur siun osaamisaluettas?

-          Toki, toki. Kyllä ympäristöasiat ovat edelleen myös omien tavoitteiden listalla. Kotkan on huolehdittava paremmin kaupunkimme luonnosta ja ympäristöstä. Näin entisenä luonnonsuojelupäällikkönä on sanottava, että varsinkin kaupunkimetsiemme luonnon monimuotoisuuden huomioimisessa on todella paljon parannettavaa.

-          Kyllä kai noille tavoitteille voisi jo ainakin yhden kupin kilauttaa?

-          Tottakai. Mennäänpä tässä meiän grillipaikalle, tehdään sinne tulet ja miä käväisen hakemassa meille rommitotit. Kyllä se sujuu Penan baarin tarjonta korona-aikanakin. Ja totihan sopii myös tähän talvisäähän. Tuleeks sulle sokeria joukkoon?

-          Ei tartte, välttelen nykyisi sokerii ja jopa suklaataki

-          No, onneksi et kuitenkaan rommia 🙂

 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

13.01 | 16:59

Penan mobiili baari on jo kansainvälisesti arvostettu brändi, kuten huomattu mm. Pietarissa

...
12.01 | 23:26

Jo on Penalla komea baari. Olisi hauska joskus vierailla. Taksi kulkee halvalla eestaas. Voitaisiin suunnitella ensi kesän reissua. Esityksiä on jo tullut.
Eetu

...
20.10 | 21:49

No jopas oli hieno yllätys - ja ihan naapurissa!

...
12.05 | 16:53

Tervehdys Penan Baariin! tullaan kylään! T. kari

...
Tykkäät tästä sivusta