-          Morjens Pena, tulin tuossa ohikulkeissani kyseleen ja katteleen miten Haukan kevätkunnostus etenee. Vai onko tullut kyselyjä, kun paatti on sulla myös myynnissä?

-          Eipä oo tullut edes kyselyjä ja kunnostus on edennyt tosi hitaasti tänä keväänä. Oon tässä vähän sairastellut ja olin tossa viikon sairaalassakin. Jotenkin on puuttunut pontta pakertaa, muutenhan se olisi jo vedessä. Nyt oottelen lakkausilmoja, liian usein on ollut sadetta. Kosteessa ei paljon lakkailla. Ja jos ei oo ollu sadetta, niin kovia tuulia. Tuolla pressuvajassa silloin pölyää liikaa, onhan koivun kukinta vauhdissa.

-          Entäs vaalityö? Vaalithan on tuossa jo alle kuukauden päässä.

-          Vähän sama juttu, tökkiny on sekin. Jotenkin ei oo ollut tarpeeksi voimia panostaa edes siihen ja eihän tässä eläkeläisellä ole rahaa panostaa mainontaankaan. Jotain tässä pitää duunata lähiaikoina someen, koska koronan vuoksi se näissä vaaleissa on lehtimainosten ohella ainoa keino tuoda itseään näkyville. Vaan siinäkin tarviisin apua, kun tällainen vanha pieru ei oikein osaa noita mainoksia duunata.

-          Meinaatko siä antaa periks. Sinut tuntien en sitä oikein usko.

-          En miä  oo luovuttanu, joten nyt sitä täytyy sitten pakertaa, sillä ennakkoäänestyshän tässä on jo ovella.

-          No, milläs teemoilla siä ittees nyt markkinoit?

-          Lasten ja nuorten koulustusmahdollisuuksien parantaminen on yksi tärkeä tavoite meillä kaikilla vassariehdokkailla. Siinä panostetaan tulevaisuuteen. Myös kaupungin vetovoiman parantaminen on oltava keskeisellä sijalla päätöksenteossa. Me tarvitsemme uusia yrityksiä ja uusia työpaikkoja. Näissä merkeissä mm. tuo valmisteilla oleva kantasatamaprojekti täytyy saada nopeasti liikkeelle. Siinähän on nyt XAMKilla pieni tuumaustauko noiden rakennusprojektien kustannusten nousun vuoksi. Mut kuokka on lyötävä maahan ennen syksyy.

-          No, siinähän siä poikkesit muista vassareista, äänestit ainoana Satama Areenan lisärahoituksen puolesta.

-          Joo, miä uskon tuohon kolmikantahankkeeseen; Satama Areena, XAMKin kampus ja hotelli. Sen toteutuminen tuo Kotkalle runsaasti positiivista pöhinää ja myös positiivisia taloudellisia vaikutuksia koko alueelle. Jos me nyt torpattaisii tuo Kotkan kontolla oleva Satama Areena ja alettaisii muuttamaan sen suunnitelmia, valmistuminen siirtyis ties minne ja samalla torppaisimme XAMKin kampuksen nykysuunnitelmat, sillä niille molemmilla on suunnitelmissa yhteisiä tiloja ja rakennukset liittyvät toisiinsa ilman väliseiniä. Siksi äänestin tuo Areena lisärahoituksen puolesta.

-          Entäs tuo hotelli? Eihän sille ole vielä löytynyt operaattoria.

-          Eikä löydy ennen kuin tuo Satama Areenan toteutuminen on täysin varma. Ymmärtänet, ettei kukaan hotellioperaattori ala nyt korona-aikana lupautumaan hotellin toteuttamiseen, kun koko hotelliala on kriisissä erilaisten matkustuskieltojen maailmassa. Mitä nopeammin me saadaan Areenan rakentaminen liikkeelle, sitä nopeammin alkaa hotellioperaattorit olla asiasta kiinnostuneita. Itse asiassa ainakin kaksi tahoa oli asiasta kiinnostunut ennen kuin korona iski.

-          Sinustahan on tullut melkein bisnesmies. Mites nuo ympäristöasiat, eikös ne oo siun erikoisalaasi?

-          En oo bisnesmies, mutta haluan, että Kotka menee kohti parempaa tulevaisuutta. Toinen vaihtoehto on mennä kantasatamaan ja painaa leuka rintaa vasten ja astella vastatuuleen. Tottakai ympäristöllä on suuri merkitys ihmisten hyvinvoinnille ja miä oon aina sen puolella. Lähiluonto, sen hyvinvointi ja monimuotoisuus riippuu myös kaupungin tekemistä päätöksistä oli sitten kyse upeasta saaristostamme, kaupunkimetsistämme tai Kymijoesta. Niitä pitää vaalia. Ja siähän tiijät, miä oon tehnyt sitä koko ikäni.

-          Mitenkäs Penan baari näin korona-aikana, oliskos jotain tarjol näin pitkän tuumailun päälle.

-          No, tottakai. Eihän kello oo vielä edes kuutta, joten baari on auki. Koska uskon Kotkan parempaan huomiseen, sekoitan meil hedelmäistä longdrinkiä nimeltään Optimisti. Siin on hyvää giniä, Creme de Cassista , hieman ananasmehua, loraus Maracujasiirappia ja loppu lasi täytetään appelsiinimehulla, jäiden kera tottakai.

-          Kuulostaa mielenkiintoiselta. Kohti parempaa huomista siis. Kippis!

-          Kippis ja kulaus!

-          Moi Pena! Mitenkäs menee näin korona-aikana. Onkos Penan baari vielä olemas?

-          No, hei pitkästä aikaa! Tottakai baari on edelleen olemassa. Mutta niin kun arvaat, ei korona-aikana juuri vieraita ole käväissyt. Kuulunhan itsekin ns. riskiryhmään, joten näin koronan leviämisvaiheessa ollaan vältetty suoria kontakteja vieraisiin sisätiloissa. Kavereita ja sukulaisia toki on tavattu, mutta enimmäkseen ulkona pihassa sekä turuilla ja toreilla.

-          No, ei miullakaan oo tarkoitus tunkeutuu baarii, mut kun näin siut pihal pyöräl ohi ajaessan, niin ajattelin käyä moikkaamas. Kuulin tuol kylil, että oot taas asettumas ehdolle uusis kuntavaaleis. Vanha ukko jaksaa vai?

-          Joo, ei tässä nyt vielä oo jäädytty paikalleen. Ikä on vain numeroita ja kyllä mulla meno maittaa. Kun Kotkan vassarit kysyi minua ehdolle uusiin vaaleihin, niin aika helppoja oli myöntyä jälleen puolueeseen sitoutumattomana ehdokkaana mukaan.

-          Mitenkäs siulla on nää valtuustovuodet sujuneet?

-          Meillä on ollut valtuuston vassariporukassa hyvä tekemisen meininki koko ajan ja olen saanut kaiken aikaa tukea tovereilta. Olenhan kaupunginvaltuutetun ohella toiminut myös valtuuston 3. varapuheenjohtajana ja kaupunkirakennelautakunnan jäsenenä. Molemmat paikat ovat avanneet aivan uusia näkymiä kaupungin päätöksentekoon ja kaupunkistrategian toteuttamiseen. Varapuheenjohtajanahan minulla on läsnäolo ja puheoikeus myös kaupunginhallituksessa, jossa tehdään paljon päätöksiä ja valmistellaan päätösesitykset valtuustolle.

-          Eli kokouksia siulla on ainakin riittävästi?

-          Joo! Onneksi näin eläkkeellä ollessa on myös ollut aikaa paneutua asioihin, sillä melkoisia paketteja ovat olleet sekä hallituksen että kaupunkirakennelautakunnan esityslistat. Ja usein kokoukset ovat kestäneet reilusti yli 3 tuntia.

-          Mitkäs on siun vaalilupaukset tällä kertaa.

-          No, en ainakaan eilistä kaipaa takaisin, kuten persut Suomi takaisin sloganillaan. Kyllä katse on eteenpäin, tavoitteena rakentaa valtuuston päätöksin tavallisille kotkaisille parempaa kaupunkia ja tehdä siitä myös vetovoimaisempi kaupungin tulevaisuutta ajatellen, sillä tarvitsemme uusi työpaikkoja ja asukkaita.
Nyt, kun terveydenhoito- ja sosiaaliasiat hoidetaan kaupungin ulkopuolisessa Sote-organisaatiossa, on kaupungin yhdeksi tärkeimmistä tehtävistä tullut koulutuskuviot. Meidän on luotava entistä paremmat koulutusmahdollisuudet kotkalaisille lapsille ja nuorille. Tässäkin on kysymys myös vetovoimatekijästä. Nythän koulutusasioissa ollaan valtuustossa huonojen äänestyspäätöksien tuloksena säästelty ja ollemme mm. oppituntien määrissä jopa alle naapurikuntien. Ei sillä lailla rakenneta parempaa tulevaisuutta.

-          Mites noi ympäristöasiat. Eikös ne ole juur siun osaamisaluettas?

-          Toki, toki. Kyllä ympäristöasiat ovat edelleen myös omien tavoitteiden listalla. Kotkan on huolehdittava paremmin kaupunkimme luonnosta ja ympäristöstä. Näin entisenä luonnonsuojelupäällikkönä on sanottava, että varsinkin kaupunkimetsiemme luonnon monimuotoisuuden huomioimisessa on todella paljon parannettavaa.

-          Kyllä kai noille tavoitteille voisi jo ainakin yhden kupin kilauttaa?

-          Tottakai. Mennäänpä tässä meiän grillipaikalle, tehdään sinne tulet ja miä käväisen hakemassa meille rommitotit. Kyllä se sujuu Penan baarin tarjonta korona-aikanakin. Ja totihan sopii myös tähän talvisäähän. Tuleeks sulle sokeria joukkoon?

-          Ei tartte, välttelen nykyisi sokerii ja jopa suklaataki

-          No, onneksi et kuitenkaan rommia 🙂

 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail

Uusimmat kommentit

13.01 | 16:59

Penan mobiili baari on jo kansainvälisesti arvostettu brändi, kuten huomattu mm. Pietarissa

...
12.01 | 23:26

Jo on Penalla komea baari. Olisi hauska joskus vierailla. Taksi kulkee halvalla eestaas. Voitaisiin suunnitella ensi kesän reissua. Esityksiä on jo tullut.
Eetu

...
20.10 | 21:49

No jopas oli hieno yllätys - ja ihan naapurissa!

...
12.05 | 16:53

Tervehdys Penan Baariin! tullaan kylään! T. kari

...